JobShop: 11-15 Aprilie 2011

Publicat de , duminică, 10 aprilie 2011, 1 Răspuns, 7 vizualizări

Organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca organizează în perioada 11-15 aprilie cea de-a XVII-a ediţie a evenimentului de carieră JobShop.

JobShop este cel mai mare eveniment naţional de carieră pentru studenţii şi absolvenţii din România, fiind dezvoltat de organizaţia BEST în trei dintre cele mai mari centre universitare din ţară: Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

JobShop este un eveniment de carieră care reuneşte studenţii, companiile şi reprezentanţii mediului universitar. Pe lângă cele două zile de stand, care vor avea loc miercuri, 13 aprilie, şi joi, 14 aprilie, într-un cort special amenajat în curtea Universităţii Tehnice de pe strada Constantin Daicoviciu numărul 15, JobShop include şi traininguri pentru studenţi susţinute de persoane specializate, prezentări de companie, vizite la companii, competiţii, prezentări şi discuţii despre business start-up şi întâlniri cu reprezentanţi ai firmelor participante.

Printre trainingurile la care pot participa studenţii se numără cel de Comunicare asertivă în carieră sau cel de Managementul timpului. În plus, vor fi organizate şi workshop-uri din partea companiilor Nokia şi Hilti, precum şi un workshop despre Drumul către studiile din stăinătate, ţinut de Irina Scarlat din partea Ligii Studenţilor Români din Străinătate. De asemenea, Toastmaster Cluj va ţine un workshop pe tema Public Speaking.

Tot la Jobshop vor avea loc peste zece prezentări de companie, precum şi prezentări ale unor programe pentru studeţii ca Oportunităţi de studiu în străinătate, Studii în Marea Britanie, Şcoli de vară şi internship-uri în China sau burse. La “Cariere de succes” sunt invitate persoane de success printre care Doina Oltean, Retail Manager Ambient, Mircea Mihestean, director coordinator al Agenţiei prentu implementarea proiectelor şi programelor pentru IMM, Mihai Andrei – BIZ Angels România, Flaviu Raţiu, General Manager MIRU Global şi Csilla Fulop, Chief Operations Officer Artsoft Consult.

În cadrul JobShop-ului are loc şi BEST Academics and Companies (BACo), o masă rotundă la care se întâlnesc reprezentanţi ai Universităţii Tehnice, ai companiilor şi ai studenţilor. Tema de anul acesta este “Programele de practică şi intership din timpul facultăţii şi posibilitatea de implicare şi finanţare a unui program de master în UTC-N de către companii”. La această masă rotundă are loc o discuţie de ordin academic, unde este important punctul de vedere al tuturor celor trei părţi constituente mai sus menţionate.

Până acum, la ediţia din acest an a evenimentului şi-au anunţat participarea peste 30 de companii, printre care Nokia România, Continental AG România şi Property Shark.

BEST – Board of European Students of Technology este organizaţia europeană a studenţilor din domeniul tehnic înfiinţată în 1989 în Grenoble. În acest moment sunt grupuri locale BEST în 89 universităţi din 30 de ţări Europene.

Grupul local Best Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 1995 şi reprezintă Universitatea Tehnică Cluj-Napoca în cadrul organizaţiei europene. În România mai sunt înca 4 grupuri locale în fiecare mare centru universitar: Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Printre scopurile organizaţiei noastre se numără asigurarea unei educaţii complementare studenţilor din domeniul tehnic, sprijin în căutarea unui loc de muncă şi în dezvoltarea carierei încă din primii ani de facultate şi implicarea în sistemul de învatământ european.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite la adresa www.jobshop.ro/cluj/2011/.

1 comentariu pentru “JobShop: 11-15 Aprilie 2011”

  1. E foarte bine ca se organizeaza evenimente de acest gen. Sunt foarte benefice studentilor.

Scrie un comentariu