Daruieste 2%!

Publicat de , miercuri, 4 mai 2011, Lasă un răspuns, 3 vizualizări

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2) – (4) din Codul Fiscal, persoanele fizice pot directiona 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o organizatie  nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

E bine de stiut ca in categoria entitatilor nonprofit sunt cuprinse de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor.

Daca nu directionati dvs., atunci destinatia contributiei o va alege Statul!

Alegeti un beneficiar, informati-va asupra lui, analizati proiectele si activitatea desfasurata, verificati existenta fiscala a acestuia pentru a fi siguri de destinatia lui 2%.

Modul de realizare e relativ simplu:

1. Alegeti beneficiarul acestei sume

Trebuie sa cunoasteti numele organizatiei, codul de identificare fiscala (codul fiscal), contul bancar.

2. Completati declaratia in dublu exemplar

Daca veniturile dvs provin doar din salarii atunci completati declaratia 230, declaratia se poate obtine si de la Directia Finantelor Publice.

Daca nu cunoasteti suma exacta ce trebuie completata, nu e nici o problema, va fi completata ulterior de catre organele fiscale.

Daca veniturile dvs provin si din alte surse (PFA sistem real, PFA norme de venit, profesii liberale – medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, chirii, castiguri din investitii, drepturi de autor, activitati agricole, etc.), completati declaratia 200.

Declaratiile se vor depune la Directia Generala a Finantelor alaturi de fisa fiscala pe anul 2010. Data limita este 13 mai 2011.

Cluj.info va pune la dispozitie o lista intreaga de ONG -uri cu activitati din cele mai diverse: umanitare, de protectie a animalelor, culturalede protectie a mediului, civice, stiintifice etc. Puteti consulta intreaga lista de ONG-uri aici.

Ultimele postari ale lui Ana Zeller (vezi toate)

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.