XVision din Timișoara oferă medicilor acces gratuit la o platformă pentru detectarea mult mai rapidă a COVID-19

259
Radiografie toracică a unui pacient infectat cu noul coronavirus, analizată de XVision.

XVision, un startup tech din Timișoara, a observat că în contextul pandemiei COVID-19 a fost înregistrat un număr record de radiografii toracice în cadrul unui spital partener, fluxul tot mai mare de lucru ducând la epuizarea medicilor și la suprasolicitarea sistemului.

Aplicația dezvoltată de XVision permite o analiză mai rapidă și ușoară a radiografiilor, medicii putând astfel să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare/zi, cu 20% mai multe decât în prezent. XVision folosește algoritmi de inteligență artificială pentru analiza radiografiilor pulmonare, printre aspectele radiologice identificate regăsindu-se și cele direct corelate cu pneumonia, patologie care este provocată și de COVID-19.

În contextul pandemiei, XVision a anunțat că oferă acces pro bono la soluția sa oricărui doctor care consideră că această aplicație i-ar putea ușura munca în perioada următoare. Sistemul dezvoltat startup-ul timișorean poate fi un ajutor suplimentar în gestionarea volumului mare de muncă al medicilor și în detectarea mult mai rapidă a leziunilor pulmonare provocate de noul coronavirus.

Startup-ul a fost înființat în urmă cu doi ani, a avut o creștere accelerată în 2019, ajungând să se extindă la nivel național, platforma fiind acum testată de spitale din Timișoara, Oradea și București. 

Anul trecut XVision a fost selectat în programul de accelerare Techcelerator prin intermediul căruia au ridicat o investiție totală de 100.000 de euro de la GapMinder Venture Partners.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentMăsurile dispuse de Primăria Cluj pentru limitarea răspândirii Coronavirus
Articolul următorIulius Mall Cluj va funcționa după un program redus în perioada 17-31 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.