Startup Weekend Cluj 2020: transformă ideea ta într-un startup în doar 54 de ore

187
Transformă ideea ta într-un startup în doar 54 de ore. Foto: Startup Weekend Cluj

Startup Weekend Cluj este cadrul în care ai poate cea mai bună ocazie de a transforma ideea ta de business într-un viitor startup, în doar 54 de ore. Participanții au ocazia să treacă într-un ritm accelerat prin cei mai importanți primi pași pentru dezvoltarea unei afaceri: partea de validare a ideii și de construire a unui prototip, precum și definirea unui model de business.

Startup Weekend Cluj are loc între 13-15 martie 2020 la sediul Telenav din Cluj. Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate aici: swcluj2020-tickets.eventbrite.com

O selecție de mentori și traineri, experți în industriile în care activează, sunt prezenți pe parcursul weekend-ului pentru a oferi participanților îndrumare și feedback în timp real.

Mentori și traineri sunt prezenți pentru a oferi participanților îndrumare și feedback în timp real. Foto: Startup Weekend Cluj

La eveniment poate participa orice persoană pasionată de antreprenoriat, indiferent de domeniul de activitate, sau de parcursul profesional. Dintre cei aproape 800 participanți de la edițiile anterioare, peste 200 au pitchuit o idee de business, iar 89 dintre acestea au fost transformate în produse, sau servicii, în timpul unui weekend. 

Câștigătorii anteriori ai concursului au avut ulterior șansa de a prezenta ideea lor în diverse concursuri de startup-uri la nivel european, iar câteva au fost selectate sa participe în programe de accelerare din România, Statele Unite, Italia sau Cehia și/sau au primit finanțări de la fonduri de investiții.

La sfârșitul Startup Weekend Cluj, ideile sunt prezentate juriului. Foto: Startup Weekend Cluj

“Trebuie doar să vezi atmosfera de la Startup Weekend Cluj pentru a înțelege de ce aleg antreprenorii să participe la astfel de competiții. Vă spun din experiență că energia și ambiția celor care urcă pe scenă să-și prezinte start-up-ul îi impresionează chiar și pe cei care au văzut multe pitch-uri de-a lungul timpului.”, spune Adrian Enache, CEO al Angels Den Funding.

Prima ediție a Startup Weekend Cluj a avut loc în 2012, fiind unul dintre primele evenimente dedicate startup-urilor din Cluj. Alături de celelalte inițiative din oraș, SWCluj a contribuit de-a lungul anilor la definirea și dezvoltarea ecosistemului de startup-uri locale. Ediția 2020 a Startup Weekend Cluj este organizată în parteneriat cu Cluj Startups, comunitatea locală dedicată startup-urilor. 

Mai multe detalii și informații despre eveniment se găsesc pe pagina de Facebook Startup Weekend Cluj 2020.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentUn startup înființat în Oradea, TypingDNA, a obținut o finanțare de 7 milioane dolari
Articolul următorPrioritățile noului director al Institutului Francez din Cluj, Ioana Costaș: ecologia, tinerii și industriile creative

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.