Startup-ul clujean Neurolabs primește o investiție de 1 milion de euro

362
Cei trei fondatori Neurolabs: Paul, Patric și Remus.

Startupul clujean Neurolabs, dezvoltator al unei tehnologii proprii de recunoaștere de obiecte, a anunțat încheierea cu succes a unei rundei de finanțare de 1 milion de euro. Neurolabs a fost fondată de trei prieteni, Paul, Patric și Remus ce s-au cunoscut la facultate în Edinburgh, Scoția, în 2009. Neurolabs are acum birouri atât în Cluj-Napoca cât și în Edinburgh. În 2019 Neurolabs a câștigat premiul Best Innovation Startup în competiția de startup-uri Startup Spotlight din cadrul How to Web, eveniment ce a avut loc la București.

„Vreau să mulțumesc echipei pentru munca pe care a depus-o ca să fim astăzi aici. La fel ca majoritatea companiilor, am întâmpinat momente foarte dificile la începutul pandemiei, dar peste care am trecut cu bine datorită implicării fiecărui coleg. De acum încolo vom fi susținuți de un mare grup de investitori care înțeleg la un nivel profund viziunea din spatele tehnologiei noastre.”, spune Paul Pop, CEO Neurolabs.

Neurolabs este un startup early-stage, fiind pionieri în utilizarea datelor generate sintetic pentru dezvoltarea modelelor de recunoaștere de obiecte, metodă care produce mai ieftin și mai rapid rezultate exacte.

Soluție de casierie automată dezvoltată de Neurolabs, implementată în premieră într-o cantină din România

Viziunea companiei este de a democratiza tehnologia Computer Vision, depășind barierele de adopție a acesteia. Neurolabs înlocuiește datele reale necesare antrenării algoritmilor Computer Vision, date care sunt greu de obținut și costisitoare. În schimb, Neurolabs utilizează date generate sintetic care oferă seturi masive de date diverse la costuri semnificativ reduse și într-o  fracțiune de timp.

Tehnologia proprie, propulsată de un motor de generare de date sintetice, permite dezvoltarea rapidă de soluții de recunoaștere a obiectelor în diverse scenarii și industrii, accelerând automatizarea sarcinilor vizuale repetitive.

Runda de finațare a fost condusă de Lunar Ventures și Techstart Ventures, cu participarea 7percent Ventures, ID4 Ventures, Charles Songhurst și Andreas Wiese. Mick Halsband de la Lunar Ventures se va alătura board-ului companiei.

Despre Neurolabs

Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor, antrenați cu date sintetice de mare calitate, generate la scară în medii virtuale, folosind tehnici proprii unice. Eliminăm nevoia de a colecta și anota imagini, fiind astfel capabili să rezolvăm cazuri de recunoaștere de obiecte din lumea reală anterior imposibile, și împingem acuratețea recunoașterii obiectelor dincolo de limitele umane, toate într-un mod oportun, accesibil și complet automatizat. Pentru a afla mai multe despre Neurolabs, accesați www.neurolabs.eu.

Despre Lunar Ventures

Investim în software-ul european DeepTech în stadiu incipient. Suntem investitori tehnici care se asociază cu fondatorii tehnici care construiesc la intersecția dintre DeepTech și software. Misiunea noastră este să vă ajutăm să transformați ideile de sci-fi în produse reale. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.lunarventures.eu.

Despre Techstart Ventures

Techstart Ventures este un important investitor de tip seed din Scoția și Irlanda de Nord și a câștigat recent „Investitorul anului” la Premiile de startup tehnice scoțiene din Turing Fest 2019. Techstart Ventures LLP gestionează schema scoțiană de creștere – Fondul LP Techstart Ventures Equity Finance – care a fost finanțat prin sprijinul guvernului scoțian și al Fondului European de Dezvoltare Regională din Programul Fondurilor Structurale Europene 2014-2020. Pentru mai multe informații, vizitați www.techstart.vc.

Despre 7percent

7percent Ventures investește în startup-urile incipiente conduse de fondatori cu ambiții lunare. Toți partenerii sunt foști fondatori transformați investitori. Investițiile anterioare includ OculusVR (vândut la Facebook), Blue Vision Labs (Lyft) și Magic Pony Technologies (Twitter). 7percent consideră că fondatorul este clientul lor, oferind sfaturi din experiența proprie și sprijin din partea unei rețele curatoriată de peste 150 de investitori-consilieri. Pentru mai multe informații, vizitați www.7pc.vc.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentKidprenor: primul program de educație antreprenorială pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani
Articolul următorUn startup din Cluj lansează Flamingo, o aplicație de precomenzi la restaurante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.