TIFF este primul mare festival de film din Europa care se reia în 2020

159
Proiecția de gală TIFF 2020 din Piața Unirii din Cluj-Napoca

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania a debutat vineri, 31 iulie 2020, cu proiecția în 3 locații diferite a comediei romantice La Belle Époque, ce a fost vizionată în total de aproape 1.200 de spectatori. Miza ediției din acest an a festivalului este mare, pentru că, în contextul pandemiei, TIFF este primul mare festival de film din Europa care se reia.

,,Mă bucur că suntem primul mare festival de film din Europa care își reia, practic, drumul. Noi deschidem balul și după noi vor urma festivalurile din Sarajevo, Veneția și altele. Interesul e mare în a vedea cum se întâmplă un astfel de festival în timpuri complicate.”,a declarat Tudor Giurgiu, președintele festivalului, în deschiderea serii de Gală.

Evenimentul s-a desfășurat în condiții de siguranță sporită, toți cei prezenți fiind încurajați să respecte cu strictețe regulamentul de participare.

,,De la bun început TIFF-ul a fost un pariu riscant. Puțini au fost cei care au crezut în el, mulți au fost cei care au zis că vom eșua. Totuși am reușit, chiar de la prima ediție din 2002. Cinema-ul însuși a fost și rămâne un pariu riscant și periodic lumea îi cântă prohodul. Cu toate acestea a devenit arta cea mai populară. Într-o lume obsedată de siguranță, cinema-ul continuă să îndrăznească și multe filme de la TIFF din acest an îndrăznesc. Eu vă doresc să îndrăzniți și să ieșiți cât mai câștigați din filmele pe care alegeți să le vedeți la TIFF în acest an”, a subliniat directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, în discursul său de la Gală.

În programul TIFF (31 iulie – 9 august 2020) intră cinci dintre locațiile cu tradiție, precum Piața Unirii Open Air, Castelul Bánffy de la Bonțida, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Muzeul de Artă Cluj și Iulius Parc Open Air, și altele noi, care vor fi amenajate special pentru festival.

Proiecția din campusul USAMV

Locațiile TIFF 2020:

  • PIAȚA UNIRII OPEN AIR
  • MUZEUL DE ARTĂ, str. Piața Unirii, nr. 30
  • BÁTHORY, Curtea Liceului Teoretic „Báthory István”, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2
  • COȘBUC, Curtea Liceului Național „George Coșbuc”, str. Avram Iancu, nr. 70-72
  • APÁCZAI, Curtea Liceului Teoretic „Apáczai Csere János”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 26
  • EPISCOPIA UNITARIANĂ, Curtea Liceului Unitarian „János Zsigmond”, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 9
  • UBB, Universitatea Babeș-Bolyai, Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1
  • USAMV, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Calea Mănăștur 3-5
  • IULIUS PARC OPEN AIR, str. Alexandu Vaida Voevod, nr. 53 B,
  • CLUB TRANSILVANIA, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 41
  • ECHINOX, Strada Universității, nr. 7-9
  • HOIA, Aleea Muzeului Etnografic
  • VLAHA, Arkhai Sculpture Park
  • BONȚIDA, Castelul Bánffy

Biletele sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro și prin TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store). Va exista un singur punct de vânzare a biletelor, în Piața Unirii, spectatorii fiind îndemnați să opteze pentru achiziția lor online. Anul acesta, vor fi două tipuri de tichete pentru proiecțiile obișnuite: bilet de intrare single, de 20 de lei (valabil pentru o singură proiecţie, pentru o singură persoană) și bilet de intrare combo (valabil pentru două persoane), de 35 de lei. Prețul unui bilet pentru gala de deschidere și evenimentele speciale este 30 de lei, iar cel pentru Gala de închidere, din Piața Unirii, pe 8 august, de 50 de lei.

Locurile vor fi limitate, doar în câteva locații fiind posibil numărul maxim de 500 de participanți admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTIFF 2020: povestea posterului prin care fântâna din fața Casinoului din Cluj a devenit Fontana di Trevi din filmul lui Fellini
Articolul următorTIFF și Made in Cluj organizează Târgul Producătorilor Locali, în Parcul Etnografic din Hoia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.