Terran Shield, un joc făcut integral în Cluj, a strâns o finanțare de aproape $15.000 prin kickstarter.com

264
“Terran Shield”, made in Cluj, finanțat prin intermediul platformei kickstarter.com

Compania clujeană Zamolxis Entertainment Studios a strâns până acum o finanțare de aproape $15.000 pentru dezvoltarea jocului său, Terran Shield: Edge of the Abyss, printr-o campanie online derulată în platforma kickstarter.com, depășind ținta inițială de $12.000. Campania de finanțare se desfășoară până pe 3 noiembrie 2019, jocul clujenilor putând fi susținut printr-o donație pe Kickstarter, donație care, în funcție de sumă, aduce diverse beneficii, inclusiv accesul la versiunea beta a jocului când aceasta va fi disponibilă.

Zamolxis Entertainment Studios este formată dintr-un grup de tineri entuziaști din Cluj, ce doresc să ajungă în rândul companiilor de elită din domeniul entertainmentului digital. Pe lângă Terran Shield, cei de la Zamolxis Entertainment mai au în vedere un alt titlu, în care să valorifice universul mitic al românilor.

 Daniel Morar, unul dintre autorii jocului

“Ideea acestul joc a pornit acum mult timp în urmă în anul 1995, pe vremea facultății, când jucam X-COM: Terror from the Deep. Combinația inedită dintre modul strategic și cel tactic, atmosfera jocului și multitudinea de moduri în care se putea juca, a făcut din X-COM una din cele mai venerate serii. Încă de atunci îmi imaginam un joc care să rivalizeze cu excelentul joc de strategie creat de Mythos și Microprose.”, spune Daniel Morar, unul dintre autorii jocului, pentru techvibe.ro. ” Oportunitatea propriu-zisă a venit acum 2 ani când am vorbit cu prietenul meu Florian Răzvan despre un joc de strategie, în care putem valorifica un AI performant la adevăratul său potențial. Faptul că acest tip de joc se desfășoară pe ture, face ca avantajul AI-ului vizavi de viteza cu care dă comenzile în joc practic să nu conteze, lăsând astfel loc părții de strategie și tactică să se manifeste în voie. Odată stabilit tipul de joc care doream să-l facem, l-am cooptat în echipă pe domul profesor Bencze Laszlo de la Universitatea de Artă din Cluj, cu care am colaborat de mai mulți ani la Firma9 Advertising Production (una din primele companii de design și publicitate din Transilvania), pentru a contura stilul grafic și identitatea vizuală a jocului. Constituirea ulterioară a echipei a mers de la sine, am încercat mereu să aducem în acest proiect oameni pasionați și buni cunoscători a sectorului în care erau specializați.”.

Captură de ecran din timpul jocului “Terran Shield”

Cei interesați să susțină acest proiect, o pot face prin intermediul platformei Kickstarter, până pe 3 noiembrie: kickstarter.com/projects/terranshield/terran-shield-edge-of-the-abyss-0.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentMobilierul pentru birouri: pentru un birou confortabil
Articolul următorProgramul evenimentelor “Innovating Society”, organizația fondată de un tânăr reîntors în țară pentru a împărtăși cele mai bune practici legate de inovare din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.