Revoluția sistemului financiar anticipată la Timişoara, la Urban Talks

86
Prezentarea lui Anton Golub la Urban Talks, Timișoara: "Blockchain, the future is here".
Prezentarea lui Anton Golub la Urban Talks, Timișoara: “Blockchain, the future is here”.

În weekend-ul ce a trecut (6-8 octombrie 2017) a avut loc la Timișoara prima ediție Urban Talks, un eveniment care și-a dorit să pună în contact o comunitate globală de oameni care gândesc într-un mod neconvențional și care cred în viitorul dezvoltării urbane durabile și în puterea tehnologiei de a realiza acest deziderat. Astfel, la conferință au participat lideri implicați în diferite proiecte din Silicon Valley, New York, Zurich, Berlin sau Taipei.

Revoluția sistemului financiar anticipată la Timişoara

Subiectul care a aprins cel mai mult interesul în cadrul conferinței, a fost prezentarea de către Anton Golub, co-fondatorul companiei Lykke, a unei viziuni despre viitorul sistemului financiar, viziune care vede în tehnologia blockchain, utilizată acum pentru tranzacționarea cripto-monedelor de genul Bitcoin, baza unei revoluții ce va schimba piața financiară.

Trebuie să schimbăm sistemul financiar, pentru că este complet netransparent, lent, iar băncile controlează totul, cu costuri fără sens. În contrast, prin blockchain nu există autoritate centrală, ci o bază de date globală de active pe care oricine o poate accesa, costurile sunt foarte mici și totul e extrem de rapid. Blockchain va transforma complet modul cum tranzacționăm activele., a anunțat în cadrul conferinței Anton Golub, co-fondatorul Lykke.

Tehnologia blockchain promite astfel să genereze o democratizarea a accesului la finanțe, un acces neîngrădit și facil oricui la piețele financiare, o putere acum rezervată doar cunoscătorilor sistemului financiar. Practic, dacă ai nevoie în a-ți finanța afacerea, vei putea face o cerere de finanțare pe această piață globală, și oricine din lume dorește, va putea să investească în ideea ta, cu mult mai mare ușurință.

Blockchain este o tehnologie care permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate, un algoritm care permite criptarea tranzacțiilor cu chei publice, accesarea lor cu chei private și distribuția publică a întregului jurnal rezultat. Tehnologia, deși sofisticată,  este accesibilă oricui, iar până acum au fost emise sute de monede virtuale după modelul Bitcoin, cu succes mai mare sau mai mic. Însă posibilitățile ei abia încep să fie explorate.

Lykke Wallet, o soluție pentru a stoca și tranzacționa activele tale prin blockchain într-un mod facil
Lykke Wallet, o aplicație pentru a stoca și tranzacționa activele tale prin blockchain într-un mod facil

Lykke este o companie elvețiană, unul din pionierii implementării tehnologiei blockchain în piețele financiare, care dezvoltă acum o piață globală de active, utilizând blockchain, piață în care, cu ajutorul unui portofel electronic, vei putea stoca și tranzacționa activele tale (bani, etc), și vei putea transfera aceste active oricărui dorești, la fel de simplu ca și cum ai trimite un email.

Evenimentul Urban Talks a fost organizat de UrbanizeHub, o comunitate internațională de “oameni care modelează viitorul orașelor”, după cum o definește Grațian Mihăilescu, fondatorul comunității și unul dintre co-organizatorii evenimentului.


Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentEu cu cine votez? O selecție de proiecte de votat la bugetarea participativă Cluj, sesiunea 2 – 22 octombrie 2017.
Articolul următorBeri artizanale noi, în premieră la Cluj, și sesiuni de întrebări și răspunsuri cu berari din toată țara, în acest weekend la Craft Beer Days Cluj, 13-15 octombrie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.