Turda, locul I la nivel european pentru cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă

233

Turda câștigă locul I la nivel european, pentru cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă. Premiul SUMP Award (Sustainable Urban Mobility Planning Award), acordat de Comisia Europeană, a fost primit pentru viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanțare și obiectivele măsurabile.

Premiile europene pentru mobilitate urbană durabilă oferă recunoaștere autorităților locale care depun eforturi semnificative pentru promovarea acesteia, în timp ce premiul SUMP recompensează performanțele deosebite în planificarea acestui tip de mobilitate. Juriul a apreciat în special planul orașului Turda pentru posibilitatea de replicare a strategiei și potențialul său de a constitui o inspirație pentru alte localități de dimensiuni similare.

Planul de mobilitate urbană al orașului Turda dorește modernizarea infrastructurii rutiere, amenajarea de spații pietonale, piste de biciclete, spații verde, dar și crearea de facilități complementare sistemului de transport public: stații de îmbarcare, sisteme e-ticketing și management inteligent al traficului, sezori, sisteme de monitorizare. Planul își propune ca spațiul urban să devină un coridor de mobilitate al oamenilor și mărfurilor, dar în același timp un spațiu atractiv, locuibil și prietenos cu mediul, stațiile de transport public să devina “hub”-uri urbane, iar trotuarele să devină zone pietonale amenajate arhitectural pentru un mod de viață sănătos și plăcut.  O sinteză a planului de mobilitate urbană Turda, poate fi consultata aici.

Prin acțiunile lor, aceste orașe nu doar creează o Europă mai durabilă, ci își ajută locuitorii să se deplaseze într-un mod mai ecologic, sănătos și plăcut. Sper ca acțiunile lor să ofere inspirație și altora să adere la mesajul central al Săptămânii europene a mobilității – mobilitatea durabilă este alegerea potrivită pentru toată lumea“, a declarat comisarul european pentru transport Violeta Bulc.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentO echipă de tineri arhitecți vor să implice comunitatea locală în transformarea spațiilor publice din zona parcului Farmec din Mărăști
Articolul următorKaufland România își dotează magazinele cu automate de reciclare a ambalajelor și răsplătește clienții care le folosesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.