Transylvania Awards își propune dezvoltarea economică a Transilvaniei prin coeziune și colaborare

77
Transylvania Awards, între 6-7 septembrie, la Alba Iulia

Între 6 și 7 septembrie 2018, la Alba Iulia, reprezentanți ai celor mai mari companii din Ardeal, ambasadori și investitori străini, camere de comerț active în regiune, cele mai promițătoare startup-uri, primari, city manageri și jurnaliști, asociații de afaceri, oamenii esențiali pentru prosperitatea regiunii se întâlnesc și vor lucra împreună la idei care susțin dezvoltarea economiei din regiunea Transilvaniei și a economiei românești în general.

Sub motto-ul “Împreună transformăm Transilvania”, Transylvania Awards își propune să aducă startup-urile inovatoare în atenția finanțatorilor și a acceleratoarelor și ideile de proiecte ce pot contribui la dezvoltarea regională în vizorul city managerilor, al primarilor și al camerelor de comerț. Gazda evenimentului va fi Alba Iulia, considerată o campioană a ”orașelor inteligente” din România și fruntașă la atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunității.

Stimularea inițiativei și a antreprenoriatului în Transilvania poate duce la dezvoltarea multilaterală a regiunii. De la adoptarea unor soluții smart de către conducătorii orașelor din zonă, la îmbunătățirea infrastructurii și crearea de noi locuri de muncă, există o serie de avantaje care se înlănțuiesc logic și cronologic, plecând de la aducerea laolaltă a tuturor forțelor care își pot aduce contribuția.

„Avem nevoie de dialog și de oportunități de colaborare pentru a crește sustenabil și pentru a avea un impact real atât în economie, cât și în societate și în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. Investițiile în regiunea Transilvania pot avea un succes și mai mare dacă încurajăm colaborarea cross-sectorială și dacă stimulăm, prin afacerile pe care le desfășuram aici, antreprenoriatul și interacțiunea la nivel local. Ne-am alăturat evenimentului “Transylvania Awards” pentru că aduce împreună profesioniști din toate domeniile, care cred că evoluția nu poate fi oprită, doar accelerată. Iar Alba Iulia este deja un pol al progresului în România”, spune Steven van Groningen, CEO & Președinte Raiffeisen Bank, partenerul principal al evenimentului.

Evenimentul este împărțit în 3 capitole: Invest in Transylvania, Start-ups in Transylvania și Cities & People, ale căror conferințe și workshop-uri se vor desfășura în paralel, însă cu evenimente de networking și workshop-uri în comun.

Secțiunea „Invest in Transylvania”, dedicată stimulării antreprenoriatului în regiune este axată pe discutarea unor subiecte de interes din domeniul afacerilor și aduce în scenă oameni de afaceri experimentați, dar și ambasade și camere de comerț, cu reprezentanți dornici să împărtășească succesele, eșecurile, concluziile și proiectele de viitor.

Secțiunea „Startups in Transylvania” stimulează noii antreprenori creativi, care vin cu soluții și idei inovatoare să demareze businessuri, nu doar prin intermediul sesiunilor de networking în care aceștia au acces direct la potențiali finanțatori, ci și prin organizarea unor workshopuri, sesiuni 1:1 de matchmaking și întâlniri cu investitori Angel. De altfel, cele mai promițătoare startup-uri vor fi premiate în cadrul galei ce va avea loc la finalul evenimentului.

Secțiunea „Cities and People”, ai cărei headliners sunt city managers sau speakeri din domeniul administrației publice, e o ocazie unică de a afla mai multe despre conceptul de smart city și despre soluțiile care le pot oferi cetățenilor din zonă o viață mai bună din punct de vedere al siguranței publice, al sustenabilității, al tehnologizării. Aceasta include și un workshop menit să scoată la iveală variante viabile de colaborare între primăriile din regiune, pentru ca impactul proiectelor demarate să acopere o arie cât mai mare.

La eveniment vor lua cuvântul personalități din lumea afacerilor, consuli și reprezentanți ai comunităților străine, traineri și consultanți specializați care ne vor împărtăși din experiența lor. Toți vor participa la workshop-uri și sesiuni de lucru adaptate nevoilor, vor expune participanții la idei și modele care au funcționat, vor lucra împreună la elaborarea de idei noi – totul pentru a valorific la maxim potențialul pe care îl are regiunea.

Printre cei care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului, se numără:

Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank Romania

Antonio Camara – Profesor Universitatea Nova de Lisboa

Dan Isai – CEO Salad Box

Ciprian Morar – CEO Lateral Inc.

Bernard Dewamme – Mental Coach Mentally Fit

Simona Baciu – Fondator Transylvania College

Alain Heureux – Serial Entrepreneur, Brussels Creative

Essi Silvennoinen – Team Coach Tiimiakatemia (Finland)

Saji Kumar – International Market Research Expert

Programul complet și mai multe detalii aflați pe www.transylvaniaawards.com.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCum a devenit Amsterdam un oraș prietenos cu bicicliștii
Articolul următorOradea are nevoie de solidaritatea clujenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.