Joia Vânătă. Coptul de vinete, pretext pentru legături comunitare

179
“Joia Vânată”, atelier de copt și făcut vinete. Oricine a dorit a putut să-și aducă contribuția.

“Știi cum facem? Strângem vinetele la un loc. Le spălăm. Între timp facem un foc iute iute pe care îl îngropăm bine în cărbuni. Când sunt încinse grătarele începem alinierea vinetelor. Și de aici totul în circuit: unii curăță, alții toacă, clasic. Când sunt transformate în materie primă ne dăm la o parte și-i lăsăm pe cei care știu să facă salata. Oricine e invitat să își pună la contribuție know how-ul. Apoi mâncăm. E exact atât de simplu.”

… așa a sunat apelul lansat pentru “Joia Vânată”, atelierul de copt și făcut vinete organizat săptămâna trecută de către asociația Urbannect în spațiul numit H33, spațiu aflat în utilizarea temporara a asociației (despre conceptul de utilizarea temporară, am scris aici).

Evenimentul “Joia Vânată” a fost deschis tuturor categoriilor de vârstă

“Încercăm sa alegem evenimentele care îți marchează anul. Pui murături. Tai porcul. Prăjești vinetele. Faci bradul. Mergi la plaja. Joci table. Toate sunt acele mici-mari puncte ritualice din care îți este construit anul. Știi ce zic? Mă duc la socrii sa facem zacuscă. E vremea să punem pe iarnă. Chestiile astea. Credem ca aceste ritualuri sunt destul de puternice pentru a se constitui într-o bază pentru o viata comunitara bazata pe valori familiale.”, spune Dan Clinci de la Urbannect.

Urbannect organizează genul acesta de evenimente în dorința de a oferi activități atractive tuturor categoriilor de vârstă și pentru a aduce la un loc oameni din cât mai diverse categorii ale comunității urbane, lucru care le reușește foarte bine …

“Am avut parte de una dintre acele deja obișnuite întâlniri, ocazii de socializare, pe care le organizează în ultimii ani prietenul nostru Dan Clinci, cunoscutul arhitect de la Urbannect. Avându-și sediul la H33, a cărei curte o folosește în scopul de a ne apropia pe noi, clujeni nativi sau adoptați, copii, tineri sau de altă vârstă, artiști, ingineri, IT-iști, lingviști și toate meseriile posibile, reușește să ne aducă la un numitor comun, pentru că fotoliile din paleți, poveștile de lângă cuptor, frigarea vinetelor sunt doar un pretext.”, a declarat unul dintre participanții la eveniment.

Curtea spațiului H33, seara, la “Joia Vânată”

În această toamnă, Urbannect are în intenție să continue seria de evenimente comunitare cu un atelier de pus murături, o mustărie și un târg cu mâncare de sezon de la producători locali.




Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCe poate Clujul învăța de la alții: ce poate învăța Clujul de la Oradea
Articolul următorCe poate Clujul învăța de la alții: ce poate învăța Clujul de la Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.