NEBRAZI în loc de brazi la gunoi

255
BRAD LA GUNOI sau NEBRAD?
BRAD LA GUNOI sau NEBRAD?

NEBRADUL este un bricolaj ce poate fi realizat din orice ai la îndemână, care seamănă cu pomul de Crăciun, doar că este doar un bricolaj și nu un brăduț tăiat din pădure. Poate fi la fel de frumos și la fel de strălucitor și poate fi făcut chiar de mâinile tale, împreună cu familia sau prietenii tăi.

Un exemplu de NEBRAD
Un exemplu de NEBRAD

Fiecare NEBRAD ar putea înseamna un brăduț mai puțin aruncat la gunoi, în condițiile în care cererea pieței ar scădea suficient de mult pentru a determina furnizorii să taie mai puțin brazi. Anul acesta, Romsilva scoate la vânzare 83 de mii de brazi şi molizi, cu 20 de mii mai mulți decât anul trecut. Ca să ajungă la maturitate, brazii au nevoie de zece ani, având în vedere că se înalță cu 10 – 20 de centimetri pe an. Pe lângă faptul ca brazii vânduți ajung la gunoi imediat după sărbători, mii de brazi rămân nevânduți în fiecare an și deci împărtășesc aceeași soartă.

Zeci de mii de brazi ajung la gunoi, după Crăciun, în fiecare an. Unele estimări vorbesc chiar de 300.000 de brazi vânduți de Crăciun, atât autohtoni cât și din import.

Pentru cei ce doresc să se inițieze în crearea de NEBRAZI, Spațiul H33 de pe Horea 33 organizează ateliere dedicate acestui lucru, în perioada 6 decembrie – 8 decembrie, între orele 12-20. Toți NEBRAZII realizați la atelierele H33 vor putea fi văzuți în cadrul ‘Marelui Târg de Nebrazi’ (vezi aici evenimentul pe Facebook) în perioada 11 decembrie – 14 decembrie, tot pe Horea 33.

Ateliere de făcut NEBRAZI la H33
Ateliere de făcut NEBRAZI la H33

Mai jos câteva exemple de NEBRAZI realizați până acum în cadrul atelierelor de la H33.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPrimăria Cluj dorește să refațadizeze direct clădirile ai căror proprietari refuză să facă acest lucru
Articolul următorProtestul magistraților: ‘Siguranța cetățeanului este pusă în pericol și cetățeanul onest va avea de suferit’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.