Doar la Oradea: târg de Crăciun și relaxare la băile termale

482
Deschiderea Târgului de Crăciun din Oradea va avea loc pe 6 decembrie 2018. Foto: Oradea Târg de Crăciun

Dacă te-ai gândit să vizitezi Oradea, urmează o perioadă cât se poate de potrivită pentru a descoperi orașul, în spiritul sărbătorilor. Pe 6 decembrie 2018 va avea loc deschiderea celei de-a patra ediții a Târgului de Crăciun din Oradea. Alături de Sibiu și Cluj, târgul a fost inclus anul trecut în topul celor mai frumoase șase târguri de Crăciun din România, realizat de compania aeriană Blue Air.

Târgul din Oradea se va desfășura între 6-31 Decembrie 2018 în Piața Unirii, un muzeu în aer liber de arhitectură Art Nouveau, având în prim-plan Palatul Vulturul Negru. În fața acestuia va fi amplasat un patinoar, iar din centrul pieței nu vor lipsi bradul de Crăciun, căsuțele cu vin fiert, bunătăți și suveniruri hand-made ale producătorilor și meșteșugarilor locali. Atmosfera feerică va fi completată de proiecții tematice de iarnă pe clădirile din piață.

Producătorii locali sunt prezenți an de an la Târgul de Crăciun. Foto: Oradea Târg de Crăciun 

Piața Unirii în forma actuală este rezultatul unui proiect recent, finalizat în 2016, transformând o zonă centrală cu trafic intens într-una pietonală, cu arteziene și spații verzi, unde au loc evenimente pe durata întregului an. Cu siguranță, dacă nu ați mai fost prin Oradea de câțiva ani veți fi surprinși de schimbările din oraș, care includ și reabilitarea fațadelor clădirilor din zona centrală și a malurilor râului Crișul Repede, dovadă a importanței acordate calității vieții, dar și istoriei orașului.

Târgul de Crăciun din Oradea este anul acesta la a patra ediție. Foto: Oradea Târg de Crăciun

Pe lângă farmecul arhitectural al centrului istoric, al luminițelor și proiecțiilor de Crăciun, Oradea oferă în această perioadă o experiență directă a tradițiilor locale: programul Târgului include numeroase momente artistice cu datini și tradiții bihorene de Crăciun, precum și demonstrații de preparare a unor mâncăruri specifice. Pe parcursul mai multor zile, scena va fi animată de Ansamblul Folcloric Bihorul care aduce colinde pe ulița „satului”, iar în zona de mâncare veți descoperi preparate locale, cu influențe din bucătăria maghiară.

Foto: Oradea Târg de Crăciun

Cu temperatura de afară și atmosfera de Crăciun de la târg, zilele de vară petrecute la piscină par departe. Și totuși Oradea are un avantaj apreciat poate și mai mult în sezonul rece: apa termală, bogată în proprietăți curative și revitalizante, accesibilă chiar în centrul orașului. Aquapark-ul Nymphea dispune de cinci bazine interioare cu temperaturi de la 28 la 40 de grade, patru tobogane mari, jacuzzi, iar în zona de wellness, saună, solar și masaj. Toate la mai puțin de 10 minute cu mașina (2.2 km de mers pe jos) de centrul istoric și Piața Unirii, unde se desfășoară Târgul de Crăciun.

„Scapă din oraşul îngheţat şi adăposteşte-te în căldura tropicală a Aquapark-ului Nymphaea”. Foto: Aquapark Nymphea
Aquapark Nymphea din Oradea este aproape de principalele obiective turistice. Sursă: Google Maps

Pentru a întregi programul city break-ului de Crăciun, puteți lua Oradea la pas, descoperind clădirile istorice de pe Corso, viața orașului în prag de sărbătoare și cele mai îndrăgite restaurante și cafenele ale orădenilor – indiciu: multe dintre ele se află chiar pe malul Crișului. Iar pentru o imagine de ansamblu asupra orașului și Târgului de Crăciun, nu uitați de Turnul Primăriei, deschis pe tot parcursul anului pentru turiștii iubitori de înălțime. După 250 de trepte și câteva nivele intermediare, panorama asupra orașului merită tot efortul.

Vedere din turnul Primăriei din Oradea, deschis turiștilor pe tot parcursul anului. Foto: Visit Oradea

La cea de-a patra ediție, organizatorii Târgului  promit să ofere „cea mai caldă atmosferă de Crăciun” vizitatorilor, cu concerte precum Ștefan Hrușcă, formația rock Celelalte Cuvinte (originară din Oradea) și Inna, care va deschide Târgul de Crăciun pe 6 decembrie. Nu vor lipsi nici ansamblurile folclorice (ansamblul „Icoane”,  Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”, Ansamblul Folcloric „Bihorul”), complementate de Blue Noise cu un concert a capella, Marius Mihalache & Band, Gospel Touch Gospel Choir (UK) și Alessia JJ Gerardi & Fracassoni (rock alternativ din Italia).

Târgul de Crăciun este organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea. Programul complet al evenimentului îl puteți vedea aici.

Referințe

Aquapark-Nymphaea

Distracția și relaxarea se îmbină perfect în cel mai mare, nou și modern Aquapark din Transilvania, Complexul Wellness Termal Nymphaea,… vezi mai mult


Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentLiceeni din Cluj și-au prezentat ideile inovatoare pentru un oraș mai bun
Articolul următorFestivalul clujean care relansează cultura legată de munte, aventură și explorare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.