Idei pentru Cluj: FreshBlood Inovare Sănătate Tehnologie

Comunitatea FreshBlood din Cluj vrea să faciliteze inovarea în sănătate, cu ajutorul tehnologiei

Publicat de , joi, 19 aprilie 2018, Nu sunt comentarii, 197 vizualizări
FreshBlood facilitează inovarea, oferind sprijin startup-urilor din domeniul asistenței medicale

FreshBlood facilitează inovarea, oferind sprijin startup-urilor din domeniul asistenței medicale

FreshBlood este o comunitate inițiată în Cluj, formată din doctori, studenți, IT-iști, psihologi și avocați, care are ca scop sprijinirea startup-urilor din domeniul asistenței medicale, prin combinarea cunoștințelor medicale cu tehnologia.

FreshBlood deschide uși, face legături între oameni și facilitează inovarea prin know-how și experiență, oferind resurse importante inovatorilor la început de drum.

FreshBlood a devenit de curând și hub pentru România al EIT Health, una dintre cele mai mari inițiative din domeniul sănătății din lume. Cu un buget de 2 miliarde de euro în următorul deceniu, EIT Health va investi în mod special în cele mai mari talente antreprenoriale și minți creatoare ale Europei, pentru a încuraja dezvoltarea și comercializarea soluțiilor inteligente de produse şi servicii din sectorul sănătății.

Una din întâlnirile recente organizate de FreshBlood, a adus la aceeași masă nume importante din scenele medicală și tech ale Clujului.

Comunitatea organizează frecvent întâlniri deschise la Cluj, al căror tema este medicina și tehnologia. Ultima dintre ele a avut loc miercuri, 18 aprilie și a adus la aceeași masă nume importante din scenele medicală și tech ale Clujului, și a inițiat o dezbatere despre cum poate fi îmbunătățită sănătatea cu ajutorul tehnologiei. Au participat la dezbatere Dr. Bogdan Florea – medic primar neurolog, Dr. Florin Graur – medic primar chirurgie generală, Bogdan Blaga – director of engineering la Macadamian Romania și Daniel Lar – CEO Yonder, una din concluziile dezbaterii fiind că inovarea în domeniul sănătății va ține foarte mult de a aduce împreună oameni cu perspective diferite.

Cu încrederea că și în România se poate inova în domeniul sănătății cu ajutorul tehnologiei, FreshBlood vrea să continue în acest an creșterea comunității, prin deschiderea către noi parteneriate.

„Obiectivele noastre pentru 2018 sunt: creșterea comunității, facilitarea inovației în domeniul sănătății prin sprijin și mentorat al startupurilor din sănătate și dezvoltarea de parteneriate cu instituții și companii interesate de inovație în sănătate”, spune Ion-Gheorghe Petrovai, project manager în cadrul FreshBlood.

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.