Clujenii sunt invitați să aleagă prioritățile zonei metropolitane Cluj-Napoca

525
Autostrada Transilvania (A3). Imagine: Asociația Pro Infrastructură

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu UrbanizeHub, și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare, cu impact metropolitan, pentru cele mai importante orașe din România și invită cetățenii să ierarhizeze proiectele din orașele lor, în funcție de importanța acestora pentru comunitatea locală.

Pentru Cluj și zona metropolitană, peste 50% din suma proiectelor identificate ar merge către infrastructură rutieră și sănătate, urmând ca restul investițiilor propuse să meargă către transport public, aeroport, infrastructură culturală și de afaceri.

Clujenii sunt invitați să aleagă prioritățile zonei urbane Cluj-Napoca, prin accesarea acestui chestionar: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk

Proiectele propuse pentru zona metropolitană Cluj

Campania se desfășoară în perioada 22 ianuarie – 22 martie 2019.

Conform Băncii Mondiale, cele mai mari opt orașe din România concentrează aproape 22% din populație și generează aproximativ 53% din PIB-ul țării, iar imboldul acestui exercițiu este de a identifica proiectele majore ce pot încuraja și cataliza dezvoltarea principalelor zone metropolitane din România. În același timp, este esențial să se identifice care dintre aceste proiecte strategice sunt mai importante pentru fiecare comunitate locală în parte.

Citește și …

https://cluj.info/idei-pentru-cluj/clujenii-printre-cei-mai-activi-din-tara-in-a-si-alege-prioritatile-orasului/

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentUnde poți mânca un business lunch savuros, la doar 21 de lei?
Articolul următorClujenii, printre cei mai activi din țară în a-și alege prioritățile orașului

2 COMENTARII

  1. 1. Ar fi util si un metrou plus mult mai multe autobuze si rute noi… daca ar fi un autobuz sa circule la 10 – 15 minute si prin Dambul Rotund sa ma duca pana pe Memo sau Motilor nu as mai folosi masina. (linia 39 merge pana in Chinteni, dureaza mult pana vine, plus ca merge in Piata MV si nu ma ajuta!). Ruta cea mai buna e Manastur – Marasti, trebuie un bus legat pe ruta aceea.

    2. Si facute centuri cum trebuie ca si la Brasov cu 2 benzi sau cel putin cu o banda, dar in linie dreapta sa poti depasi non-stop.

  2. Ma îngrijorează și consider de maxima importanță rezolvarea optimă și reala a problemelor legate de rampa de gunoi a orașului și în general a tuturor aspectelor legate de salubritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.