Idei pentru Cluj: Zilele Arhitecturii

Studenţii arhitecţi propun șapte zile de workshopuri şi evenimente în stradă, prezentări de proiecte ambiţioase, conferinţe şi dezbateri, expoziţii, concerte şi petreceri în locaţii inedite, la ediția 2016 a Zilelor Arhitecturii, între 20 și 26 iunie, la Cluj

Publicat de , miercuri, 25 mai 2016, Lasă un răspuns, 218 vizualizări
Zilele Arhitecturii – Creative Research, 20 – 26 Iunie 2016, Cluj-Napoca

Zilele Arhitecturii – Creative Research,
20 – 26 Iunie 2016, Cluj-Napoca

Zilele Arhitecturii este o manifestare menită să promoveze importanța arhitecturii în viața de zi cu zi, făcând posibil ca ea să fie cunoscută și asumată de reprezentați din cele mai diverse domenii precum și de publicul larg. Ediția 2016 a Zilelor Arhitecturii se va desfășura în perioada 20-26 iunie.

„Odată ce am pus bazele ideilor noastre în cadrul ediției Zilelor Arhitecturii 2015 – Building Roots putem să ne îndreptăm atenția spre un domeniu al arhitecturii mai puțin explorat de către noi, studenții, și anume cercetarea. Este vorba mai exact despre cercetarea studențească prin intermediul practicii creative. Vedem, observăm, simțim, ne documentăm, asimilăm. Dar cum putem face asta cât mai bine? Noi credem că răspunsul se află în experiment, în creație, în proiecte, în încercări, fie ele reușite sau nu. Practica este cea care aduce cel mai mare aport la dezvoltarea noastră și la dezvoltarea comunității în care trăim, iar proiectul este bine știut că este unul din cele mai relevante exemple de cercetare. Propunem astfel o alternativă, o posibilitate de cercetare, dezvoltare, inovație și creație prin intermediul noii ediții a Zilelor Arhitecturii 2016 – Creative Research.

Anul acesta vom scoate arhitectura în stradă, chiar în centrul orașului, vom continua proiectele începute în Habitat Gheorgheni pentru reactivarea Parcului Est și aducerea acestuia în folosul comunității, vom desfășura activități pe micul pavilion pe Someș ce se va realiza în urma atelierului în colaborare cu Someș Delivery zilele acestea și vom aduce conferințele, expozițiile și petrecerile la fostul Cinema Urania.” anunță studenții arhitecți.

Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: www.zilelearhitecturii.ro și pe site-ul asociației studențiilor arhitecți: www.astacluj.ro.

Zilele Arhitecturii 2016 - Creative Research

Zilele Arhitecturii 2016 - Creative Research, 20 June - 26 June 2016

20 - 26 IUNIE 2016 // CLUJ-NAPOCA

Creative Research: Odată ce am pus bazele ideilor noastre în cadrul ediției Zilelor Arhitecturii 2015 – Building Roots putem să ne îndreptăm atenția spre un domeniu al arhitecturii mai puțin explorat de către noi, studenții, și anume cercetarea. Este vorba mai exact despre cercetarea studențească prin intermediul practicii creative. Ve... dem, observăm, simțim, ne documentăm, asimilăm. Dar cum putem face asta cât mai bine? Noi credem că răspunsul se află în experiment, în creație, în încercări, fie ele reușite sau nu. Practica este cea care aduce cel mai mare aport la dezvoltarea noastră și la dezvoltarea comunității în care trăim. Propunem astfel o alternativă, o posibilitate de cercetare, dezvoltare, inovație și creație prin intermediul noii ediții a Zilelor Arhitecturii 2016 – Creative Research.
Alătură-te nouă și fă parte din următoarea etapă a manifestărilor arhitecturale studențești.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Evenimente principale :

+Ateliere
- Cerc de Arhitectură
- Habitat Gheorgheni
- Pavilionul ZA
- Fotografia în Arhitectură / Laurian Ghinițoiu
- Cătunul - Prelucrare și mânuire lemn
- Secționând Arhitectura

+Conferinţe şi dezbateri ( Cinema Arta / str. Universitatii nr. 3 )
Duncan Baker-Brown (UK), Dr. Nimish Biloria (NE), Tony Cho(UK), Hanna Dahi (GER), Alberto T. Estévez (ES), Naja &De Ostos (UK), Marjan Colletti (UK), Bogdan Zaha (ROU), Dragoș Arnăutu (ROU), William Bondin, The Deep Sound of Maramures (ROU)


+Expoziţii ( Urania Palace / str. Horea nr. 4 )
- Distinctiile GIS (expozitie de proiecte de design interior)
- Distinctiile LAUD (expozitie de proiecte de arhitectura peisagistica si infrastructura urbana)
- Distinctiile INGLASS (expozitie de proiecte in care s-a folosit sticla intr-un mod inovativ si cladiri mari din sticla)
- Expoziție de fotografie Laurian Ghinitoiu
- Expo Poligo lights

More TBA!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

http://www.zilelearhitecturii.ro
http://www.astacluj.ro
  mai mult ...

Scrie un comentariu