Sărbătoarea lunară a producătorilor de bere artizanală, la Cluj: Craft Tranzition Party

158

Un concept nou pe piața de evenimente din Cluj, Craft Tranzition Party, își propune să sărbătorească producătorii locali de bere artizanală, să încurajeze clujenii să descopere o locație mai puțin cunoscută din oraș și să promoveze artiștii, muzicienii locali și producătorii de mâncare, care împreună cu berarii contribuie la a crea spiritul multicultural al Clujului.

Mini-festivalul își dorește să devină o platformă de lansare pentru beri și producători de bere noi, iar prima ediție dintr-o serie de evenimente lunare va avea loc pe 6 aprilie 2019, la Casa Tranzit (fosta sinagogă de pe malul Someșului).

La ediția de lansare vor participa berăriile Hophead, Kutuma, Bere a la Cluj, gypsy brewer-ii de la Player One Brewery și Blackout Brewing, iar pentru iubitorii de cidru, producătorul Harvester Cider. Pe lângă bere bună la draft (și câteva ediții limitate la sticlă), mâncarea va fi oferită de Pizza Hai Hui, cu un meniu vegetarian preparat pe loc în propriul pizza van, iar de muzică se va ocupa DJ Omul Tzuc, cu o selecție de world music, funk, jazz și disco.

Craft Beer Days 2017, primul festival de bere artizanală din Cluj. Imagine: Cluj.info

Evenimentul este realizat de Beerologique, organizatorii primului festival de bere artizanala din Cluj, Craft Beer Days. Beerologique au început să organizeze evenimente dedicate berii artizanale în Cluj din 2017. Au început cu evenimente de tipul Meet The Brewer, în cadrul cărora publicul are ocazia să stea la o poveste cu berarii și să afle secretele berii pe care ei o produc. După Craft Beer Days și Cluj Craft Beer Festival, precum și colaborarea cu Beer Hype, anul acesta și-au propus să lanseze o serie de evenimente mai intime, mai ‘artizanale’, urmând modelul berăriilor din UK.

Casa Tranzit va fi locația Craft Tranzition Party. Imagine: FB/Casa Tranzit

Casa Tranzit, locația seriei de evenimente, are o istorie de aproape două decenii în organizarea de evenimente culturale, ținute în incinta clădirii Poalei Tzedek, fosta sinagogă de pe Strada Fără Nume, pe lângă Str Barițiu. În 2018, au primit premiul pentru rezistență culturală, acordat de către Administrația Fondului Cultural Național. Fundația Casa Tranzit își propune să îmbunătățească comunicarea dintre artiști, intelectuali din diverse domenii de activitate, și promovarea creativității interculturale din Cluj.

În România, există 35 de microberării artizanale, din care 7 în Cluj. Imagine: Gabriel Aldea, komiti.media

În România, există 35 de microberării artizanale cu o producție anuală de sub 5000hl, și 15 berării care fac bere în regim ‘contract brewing’ (adică fac bere la alte berării artizanale, deoarece nu au deschisă încă propria fabrică).

În Cluj sunt deschise 7 berarii artizanale. Pare mult, însă piața în sine are o pondere de sub 5% din consumul anual de bere din România, și e în continuare nevoie de multe demersuri și evenimente de acest gen, pentru ca publicul să descopere că existe alternative mai bune, de calitate și mai sănătoase, când vine vorba de acest produs.

În cadrul edițiilor din lunile următoare, organizatorii își propun să aducă în atenția consumatorilor clujeni și berării din afara Clujului, deși accentul va rămâne cu precădere pe producătorii locali.

Eveniment Facebook: www.facebook.com/events/2314726661906267/


Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCel mai bun ultramaratonist român vine la Cluj. “Încrederea în tine o câștigi cu fiecare antrenament”
Articolul următorCăzile de baie Fibrex, peste 20 de ani de inovaţie “made in Romania”, în showroom la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.