Cluj Innovation Days 2019: cum transformă digitalizarea companiile și cultura organizațională?

74
Cluj Innovation Days 2019 se desfășoară în perioada 30-31 mai 2019 și este găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

De la mașini autonome, om versus robot și e-medicină și până la tehnologie în administrația publică, transformare digitală, economie și noi modele de antreprenoriat  – toate aceste subiecte diverse sunt abordate la cea de-a șaptea ediție Cluj Innovation Days, organizată de Cluj IT Cluster. Evenimentul se desfășoară în perioada 30-31 mai 2019 și este găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

„Cluj Innovation Days este un eveniment care aduce împreună specialiști din industrii diverse și pune bazele unor cooperări trans-sectoriale importante între parteneri din țară și străinătate. Liantul îl reprezintă tehnologia, esențială pentru inovare și dezvoltare în aproape orice domeniu. La Cluj Innovation Days, studiem provocările actuale și căutăm soluții eficiente și aplicabile”, a declarat Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster.

Temele abordate includ: viitorul digital în administrație, om versus robot, tehnologie și transformare digitală, automobile autonome, noi modele de afaceri și antreprenoriat, metode de vindecare cu ajutorul tehnologiei, proprietate intelectuală și globalizare, cunoștințe și deprinderi pentru slujbele viitorului. În cadrul conferinței se va desfășura și o competiție de startup-uri în e-medicină.

În cadrul conferinței se va desfășura și o competiție de startup-uri în e-health

„Temele alese reflectă preocupările actuale la nivel internațional. Vrem să înțelegem împreună schimbările prin care trec organizațiile, precum și potențialul digitalizării în sectoare diferite de activitate. Care este viitorul organizațiilor într-o lume în care tehnologia pare să domine totul? Cum putem beneficia de avantajele transformării digitale? Ce schimbare culturală aduce? – sunt doar câteva dintre întrebările la care căutăm răspunsuri la Cluj Innovation Days”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster.

Printre invitații ediției din acest an se numără: Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale; Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca; Nicolae Moldovan, city manager, Alba Iulia; George Lupașcu Prună, partener asociat la Hofstede Insights; Victor Maghiari, Digital Manager pentru Europa Centrală, Oracle; Beata Kurucz, Regional Manager, EIT Health; Cristian Gavrilă, co-fondator și CEO, CRIsoft; Cosmin Porumb, COO, Hypermedia; Paul Ianas, CEO, EdoctiLab; Carmen Constantinescu, Leader Digital Manufacturing 4.0, Fraunhofer Institute for Industrial Engineering; Claudiu Vrînceanu, reprezentant Măgurele Science Park; Emil Stetco, CEO, Zetta Cloud; Valentina Stadnic, reprezentant Moldova IT Park; Alina Marchiș, analist la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Alături de aceștia, vor fi prezenți sute de reprezentanți ai mediului de afaceri, ai administrației publice și din educație din România și din străinătate.

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster începând cu 2013 și care urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. Mai multe informații: www.clujinnovationdays.com.

Cluj IT Cluster este o asociație de tip cluster inovativ înființată în octombrie 2012 la Cluj-Napoca. Cuprinde peste 75 de membri, companii IT, 8 universități, instituții din sectorul administrației publice și urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub digital inovator. Asociația susține demersul de digitalizare a proceselor  în relația dintre diversele sectoare și de realizare a interoperabilității între sisteme la nivel național și european. Cluj IT promovează o abordare deschisă la care pot să contribuie și de care pot să beneficieze în mod direct toți furnizorii de produse și servicii din domeniul IT. Mai multe informații despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro.

Referințe

cluj-innovation-days

Cluj Innovation Days este un eveniment anual dedicat încurajării inovației și antreprenoriatului. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentA luat naștere rețeaua “Transylvania Digital Health Ecosystem”, cu rol în creșterea calității serviciilor regionale de sănătate, prin colaborare la nivel european și prin tehnologie
Articolul următorTIFF 2019, o vedere de ansamblu a ediției de majorat a festivalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.