Cel mai mare eveniment TEDx din sud-estul Europei va avea loc în vară, la Cluj

66
TEDxCluj. Foto: Nicu Cherciu.

Cel mai mare eveniment TEDx din Sud-Estul Europei se întâmplă pe 6 iunie 2020 la BT Arena din Cluj. La ediția a 10-a, aniversară, sunt așteptați 3.000 de participanți din Cluj și din țară. Unitatea este conceptul care definește tema de anul acesta, întrucât nu vor exista bariere între public și cei 50 de speakeri și performeri, iar networking-ul este laitmotiv, facilitând schimbul de idei și experiențe pe tot parcursul evenimentului. 

Ultimii 10 ani au inspirat la TEDx Cluj peste 10.000 de participanți și peste 230 de speakeri. Profilul participanților este divers, însă toți sunt pasionați de evoluție și de inovație. În ediția din 2019, 25% dintre cei prezenți au provenit din zona IT, predomină însă și comunități entuziaste din marketing, publicitate și finanțe.

Oana Rotariu are 30 de ani și este din Pitești. Cu două facultăți și un masterat absolvite, aceasta este de profesie IT-istă, dar, a ales să nu se oprească la acest domeniu și să-și urmeze pasiunea pentru make-up. Oana mai este specială pentru ceva: este unul dintre supraviețuitorii tragediei de la Colectiv. Pe ea o puteți întâlni în cadrul ediției de anul acesta, unde va explica cum poți renaște din propria cenușă și cât de important devine „împreună”, atunci când trebuie să o iei de la capăt: “Împreună” reprezintă esența ce stă la baza reușitei umane. Vin la TEDx Cluj pentru a va împărtăși experiența mea și puterea nemărginită a acestui simplu cuvânt, care pentru mine a devenit o filosofie de viață”.

Speakerii se vor afla în fața publicului pentru a transmite timp de 8 până la 12 minute o idee, un mesaj, un îndemn, scopul final fiind ca spectatorii să plece cu un sentiment de bogăție, de revelație, de inspirație. De-a lungul celor 10 ediții TEDx Cluj au inspirat: Oana Pelea, Andrei Gheorghe, Dani Oțil, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Nicolae Maniu, Mihai Ghyka, Solomon Marcus, Prințesa Marina Sturdza, Dr. Raed Arafat, Cristian Lupșa, Cosmin Alexandru, Brad Blanton, Vintila Mihăilescu, Nic Sârbu, Melania Medeleanu, George Buhnici, Vlad Voiculescu, Andrei Roșu. Mai multe despre aceștia și discursurile lor aici.

TEDxCluj a crescut odată cu fenomenul internațional. Primul eveniment a avut loc în 2010, cu 100 de participanți. Trei ani mai târziu, deja găzduia 1.000 de participanți la fiecare ediție, iar numărul acestora a început să crească de la an la an. În prezent este cea mai mare desfășurare TEDx din România.

„Emoția generată de peste 3.000 de persoane care vibrează la unison atunci când sunt atinse de magia unei voci sau a unei trăiri este unică. Acest lucru se întâmplă de 10 ani, datorită TEDx Cluj, prin energia a peste 10.000 de participanți. Împreună putem extinde limitele în absolut orice. Iar tocmai acest crez ne-a condus să vrem să oferim din nou acest sentiment de apartenență a unei comunități oricui crede în aceasta forță. Poveștile nu se nasc singure, ele prind viața, trăiesc și se înmulțesc împreună, rolul nostru este doar să le transmitem și să le ascultăm!”, a declarat Cristian Dascălu, Curator TEDx Cluj. 

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe tedxcluj.com sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Referințe

tedxcluj-logo (1)

Ultimii 10 ani au inspirat la TEDxCluj peste 10.000 de participanți și peste 230 de speakeri. Profilul participanților este atât… vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPrioritățile noului director al Institutului Francez din Cluj, Ioana Costaș: ecologia, tinerii și industriile creative
Articolul următorStartup-ul clujean Beez obține o rundă de investiții de 1,2 mil. euro și își continuă expansiunea în România și Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.