Uichend la Malin, înscrie-te până în 24 Mai!

Publicat de , luni, 23 mai 2011, Lasă un răspuns, 16 vizualizări

În fiecare lună, Ermitaj Malin, în parteneriat cu Eco Ruralis şi Asociaţia Română de Permacultură, vă invită să petreceți Uichend-uri la Țară.

Seminarii, dezbateri, ateliere, activități practice și recreative!

Odată pe lună, vom petrece 3 zile inițiindu-ne sau aflând mai multe despre bucuriile agriculturii, secretele gospodăririi gradinii, practicile agricole tradiționale sau ecologice, ne vom familiariza cu permacultura sau agricultura bio-dinamică, vom dezbate numeroase probleme, vom construi cuptoare și obiecte de artizanat, vom învăța să identificăm plantele medicinale și virtuțiile lor, dom discuta și folosi energie alternativă, vom lua parte la evenimente culturale inedite, vom alerga pe dealuri și ne vom bucura de natură!

Nici copiii nu sunt uitați: o mică plajă de nisip, un iaz, ateliere de lucru pentru construirea unui perete vegetal sau o colibă de noroi și multe activități practice. Si apoi mai sunt şapte măgarusi, pădure, spaţii deschise, aventura …

Liniște, natură sălbatică, aer curat, departe de stresul din oraș, imersiune totală: abandonăm mașina în sat și pe timp de noapte aprindem felinare și lumânări.

Încetul cu încetul, am dori ca aceste uichend-uri să devină niște evenimente în care oamenii vin aici să se relaxeze și împrospăteze, să se plimbe, să învețe lucruri interesante, să împărtașească opinii. Pot deveni de asemenea, o oportunitate pentru oameni de a redescoperi produse ecologice şi obiecte de artizanat din regiunea noastră.

Veniți la Ermitajul din Malin! Toate astea și multe altele, vă sunt pregătite de familia lui Philppe și Adriana, împreună cu asociația Eco Ruralis – în sprijinul țăranilor ecologici și tradiționali. Fiecare uichend la care vă invităm, va avea un program special și mai ales bogat.

Despre Malin și Ermitaj

Malin este un sat aflat în județul Bistrița Năsăud, la 10 km de orășelul Beclean. Familia lui Philippe și Adriana au o gospodărie cu teren în care conviețuiesc în prietenie 10 măgari cu puii lor, 2 câini, grădina de legume, păsări, gâze, dealuri, o cascadă, un râuleț, un cort tippie și amplasamente pentru discuții de adulți, odihna și joacă de copi. Gospodăria lor se numește Ermitaj și înseamnă loc de retragere. Ermitajul are porțile deschise pentru toți cei care își doresc să își tragă cumpătul, să învețe și să împărtășească cu ceilalți. Pentru mai multe informații, verificați siteul Ermitajului: www.ermitajmalin.ro

PROGRAMUL UICHEND-ULUI LUNII MAI (27, 28, 29 Mai):

Vineri, 27 Mai:

– Bun venit!

– Cazare.

– Familiarizare cu locul. Gazdele noastre Philippe și Adriana Coupe

Sâmbătă, 28 Mai:

– grădinărit de sezon;

– prezentarea instrumentului “grelinette’;

– pregatire mancare vegetariana;

– plante medicinale;

– program artistic: dans popular cu copiii din satul Malin

– drumeții pe dealuri.

Duminică, 29 Mai:

– un gest ecologic cotidian : spălatul rufelor cu cenușă

– dezbateri, concluzii.

Programul va include și pauze de mese și drumeții în zonă. Orarul sesiunilor va fi stabilit democratic la fața locului, respectând dorințele participanților, trainerilor, artiștilor și capriciile vremii.

_________________________________________________________________________________

PROMOVEAZĂ UICHEND-URILE LA ȚARĂ

Povestește prietenilor și familiei despre acest eveniment. De asemenea, postează un mesaj pe rețelele de socializare online. Acest eveniment se adresează tinerilor și familiilor de la oraș sau de la sat.

_________________________________________________________________________________

CUM MĂ ÎNSCRIU?

Pentru înregistrare la Uichend-urile de la Țară, vă rugăm să ne sunați sau să ne scrieți un e-mail (ecoruralis@gmail.com sau andreea.platon@ecoruralis.ro). Va trebui să completați un mic formular de participare (în care să ne spuneți câteva lucruri despre dumneavoastră).

Înregistrarea este necesară. Data limită până la care vă puteți înscrie este 24 Mai.

_________________________________________________________________________________

INFORMAȚII PRACTICE:

Cum ajung la Malin?

Vă reamintim că Malin este la 10 km de orășelul Beclean, în județul Bistrița Năsăud. Avem încredere că îl veți găsi ușor pe hartă. Beclean are și autogară și stație de tren. După ce ați ajuns la Beclean:

1. Sunați pe Adriana 0746 30 41 00.

2. În cazul în care nu are semnal, aveti posibilitatea sa luati mijloc de transport din autogara Beclean (lângă gară) spre Malin. În mod normal, sunt plecări la 14.15, 16.00 şi 18.30. În timpul vacantei școlare sunt plecări la 16.30 sau 18.30. In zilele de sâmbătă și duminică nu circulă mijloacele de transport în comun. Tarif: 3 lei.

3. În cazul în care doriti să folosiți taxi (5 € = 20 lei), staţia de taxiuri se află în centru sau la 0741 119 009 (Cristi) – 0745 329 319 (Virgil)

In Malin, mergeti la bar / centru de magazin (unde se oprește autobuzul) şi întrebați. Vă vor ajuta. În curând, în drumul vostru veți găsi un indicator.

Bun venit!

Pentru o mai bună direcționare, puteți consulta harta.

Mâncare și cazare

Dacă doriți, puteti veni cu cortul și cu picnic de acasă. Camparea este gratuită.

Se va plăti masa sau cazarea dacă optați să ne ocupam noi de acestea. Mâncarea va fi vegetariană cu ingrediente din resurse proprii. Adriana gătește grozav! Pentru cazare la casă, Ermitajul are 17 paturi pentru 22 de locuri în cabană. Există camere pentru 2 persoane, 6 persoane sau pentru 8 persoane.

Prețurile de la Ermitaj sunt după cum urmează:

– 25 euro / pers./ zi – pensiune completă (cazare la cabană, mâncare);

– 10 euro / pers./zi – cazare la cabană.

Mai multe informații despre cazare și mâncare pe website-ul Ermitaj-ului.

Taxă de participare

Deoarece respectăm efortul meșterilor, trainerilor și specialiștilor care vor veni să susțină programul, va exista o taxă de participare simbolică, pentru a le acoperi acestora transportul și onorariul. Taxa de participare va fi mai mică, în cazul în care vor fi mulți participanți.

Lucruri utile

Evenimentul va avea loc și în cazul în care vremea va fi nefavorabilă. Este indicat ca participanții să aibă îmbrăcăminte de ploaie.

Datorită situării în zonă montană, chiar dacă ziua este foarte cald, noaptea temperatura poate scădea. Recomandăm îmbrăcăminte călduroasă și încălțări de munte pentru cei care vor să facă excursii în zonă. Cei care campează să aibă saci de dormit, izolir sau pături groase.

Nu uitati acasă aparatul foto sau camera video!

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.