Hai la FânFest 2011, pe 12-14 August!

Publicat de , marți, 2 august 2011, 1 Răspuns, 4 vizualizări

FânFest vine şi în acest an să ne adune laolaltă, pe noi toţi cei cărora ne pasă de Roşia Montană şi, implicit, de istoria, cultura, natura şi oamenii acestei ţări.

Pe 12, 13 şi 14 August, FânFest-ul de la Roşia Montană ne așteaptă cu muzică, teatru, poezie, sport, civism, voie bună şi optimism! Timp de trei zile ne vom bucura de peisajele Munților Apuseni, vom cunoaște istoria de 2.000 de ani a Roșiei Montane și pe oamenii locului și vom participa la numeroasele evenimente organizate cu această ocazie: concerte în aer liber, spectacole de teatru, proiecții speciale de film, conferințe, tururi ghidate prin localitate și împrejurimi, târguri de produse tradiționale culinare și de ”home-made”.

FânFest 2011 – selecțiuni din program (programul complet, informații legate de transport, cazare și campare le găsiți pe www.fanfest.ro):

Tururi ghidate

Pentru că unul dintre principalele scopuri ale FânFest este cunoașterea localității și a zonei, în fiecare zi a festivalului participanții vor avea la dispoziție ghizi care vor facilita vizitarea celor mai importante obiective ale localității și din împrejurimi: bisericile, tăurile, situl arhitectural protejat Roșia Montană, galeriile romane. Seara, participanții vor putea asculta poveștile și legendele locului, de la cele cu vâlve și hoți de aur până la cele legate de bătăliile care s-au purtat aici în timpul Revoluției de la 1848.

Concerte în aer liber

Toropeala de peste zi, condimentată cu muzică de DJ, în capițele cu fân din zona lounge-ului va fi înlocuită pe înserat de concertele live de la scena Tăul Brazi. Vineri, sâmbătă și duminică vor fi prezenți Luna Amară, Sarmalele Reci, Aria Urbană, Alternativ Quartet, Mojo Barells Band, Junetrip, Trupa OM, Maya, Adhoc, Dusty old records, Fierbințeanu și alții, iar spre dimineață petrecerea va continua cu mixurile eclectice ale DJ-ilor: Kaya Sound, Limun, Atomic Midget, Injektah, Mihai Liquid, Djubei, Dj Padre, Burner Greene, Yogi, Koko, Tabac & Phla feat Pietonu’ și ale Vj – Flowerstepper & Spacebunny.

Spectacole eveniment

“Roșia Montană, pe linie fizică și politică”, este un spectacol montat de grupul Dramacum la Teatrul Maghiar din Cluj în 2010. La Roșia Montană va fi prezentată o variantă inedită a piesei – povestea spectacolului, modul în care, pornind de la un proiect artistic, autorii au descoperit Roșia Montană și cum i-a influențat și schimbat acest lucru. ”Coloana sonoră” a reprezentației va fi asigurată de Bobo, de la Fără Zahăr.

”Școala noastră”, un documentar eveniment, regizat de Mona Nicoară și Miruna Coca Cozma, e o poveste despre țigani. Dar și despre ipocrizie. Ipocrizie inconștientă, desprinsă din gesturi mici, din cuvinte și ridicări de voce, care trădează incapacitatea de a-i privi, de a-i trata și de a le oferi șanse egale reale copiilor romi pe care pretindem că vrem să-i ajutăm.

Acestor două evenimente li se va adăuga un mini-festival de filme cu tematică socială și de mediu, care vor fi proiectate în fiecare dintre cele trei seri în spațiul public al Pieței Vechi din Roșia Montană.

Conferințe & workshop-uri

Patrimoniul cultural și modul în care acesta poate fi valorificat economic în beneficiul comunității va face obiectul unor prezentări și dezbateri pornind de la studii de caz – Roșia Montană (arhitecți Virgil Apostol și Ștefan Bâlici – ARA) și Rimetea (arhitect Eugen Pănescu – Planwerk). Antropologul Vincze Eniko va prezenta și modera workshop-ul ”Rasism de mediu”, iar jurnalistul Mihai Goțiu va face o analiză a modului în care cazul Roșia Montană a fost prezentat în mass-media națională și internațională. Grupul pentru Acțiune Socială (GAS) și membri ai Campaniei Salvați Roșia Montană vor prezenta moduri concrete în care fiecare cetățean se poate implica activ în luarea deciziilor în probleme care îl privesc sau de care este interesat.

Târguri

Târgul de produse culinare tradiționale și cel de produse realizate manual nu vor lipsi de la ediția a VI-a a FânFest.

Roșia Montană te cheamă! Hai la FânFest 2011!

Sponsori:

Amprenta Advertising

D.A.B. Security

Tipographic

Grafol

Salvamont Cluj

1 comentariu pentru “Hai la FânFest 2011, pe 12-14 August!”

  1. O zona superba si plina de istorie Rosia Montana. Sper ca pe viitor acest patrimoniu fantastic sa nu dispara.

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.