Festivalul Artelor şi Multiculturalismului (FAM)

Publicat de , miercuri, 12 octombrie 2011, Lasă un răspuns, 9 vizualizări

In perioada 14-16 Octombrie, are loc la Cluj prima ediţie a Festivalului Artelor şi Multiculturalismului.

Primul eveniment din cadrul Festivalului Artelor și Multiculturalismului (FAM) Cluj-Napoca, reprezentat de o Masă rotundă, va avea loc în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, vineri 14 octombrie de la ora 15. Aici va fi organizată o dezbatere cu subiectul “Proiecții pentru Cluj-Napoca – Oraș multicultural 2020”. Vor onora cu prezența: Sir James R. Mancham (Președintele Fondator al Republicii Seychelles), Aurora Martin (Consilier Superior în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării), Mircea Mocanu (Head of Poverty Reduction Portofolio, UNDP România), Valeriu Nicolae (Președinte Policy Center), Mihaela Kovacs (Președinta Fundației Beraka), Kai Jacobsen (Președinte PATRIR), Shajjad Rizvi (Fondator al organizației Little People). Alături de aceștia, vor mai fi prezenți reprezentanții comunităților etnice din cadrul FAM Cluj-Napoca, reprezentanții autorităților publice locale, ai mediului academic, ai mediului de afaceri, dar și ai societății civile din Cluj.

În cadrul celei de a doua zi de festival, pe terenul de fotbal din parcarea hipermarket-ului Cora va avea loc un meci de fotbal demonstrativ, sub numele “DISCRIMINAREA STRICĂ JOCUL!”. La partidă vor fi invitați să participe reprezentanți ai autorităților, jurnaliști, bloggeri, figuri publice, precum și copii din cadrul Clubului de Educație Alternativă creat de PCRM in cadrul școlii nr. 136, Ferentari, București. Durata meciului va fi de 40 de minute și va avea două reprize a câte 15 minute și 10 minute de pauză între reprize.

Pe lângă cele două evenimente vor mai avea loc expoziții și prezentări de meșteșuguri, porturi populare, jocuri și tradiții din partea tuturor comunităților etnice prezente în Cluj-Napoca. Acestea vor avea loc atât în Piața Unirii, cât și la Muzeul de Artă.

Programul acestui festival poate fi vizionat aici!

Ultimele postari ale lui Ana Zeller (vezi toate)

Scrie un comentariu