Idei pentru Cluj: Sport

Făget Tour 2011 – jurnal de competiţie

Publicat de , luni, 26 septembrie 2011, Lasă un răspuns, 16 vizualizări
Cum a fost concursul Făget Tour 2011? Iată ce ne-a declarat Mihaela Câmpean câştigătoarea locului II la categoria ei de vârstă:

„Primul răspuns după ce am terminat traseul a fost: „Greu!”, însă nu am avut destulă suflare să mai adaug: „Şi foarte frumos!” Este prima dată când particip la un semimaraton. Cu aproximativ 3 luni în urmă a venit cu propunerea un coleg de serviciu. El deja s-a înscris şi a zis că se pregateste şi că în 3 luni o să poată participa. Trebuie să recunosc că m-a provocat şi astfel am decis să mă înscriu şi eu. Şi am început antrenamentele împreună cu mai mulţi colegi.

A venit ziua cea mare: Race Day!, cum era trecută în tabela mea de antrenament. M-au cuprins emoţiile. Aveam scopul să termin traseul în 2 ore şi 30 de minute.

S-a dat startul. Am luat-o la goană într-un ritm constant. Pe prima porţiune mi-a fost bine, a fost cu puţine urcări şi mi s-a părut că am ajuns repede la primul punct de control. Am pontat şi am băut apă. A urmat porţiunea 2 din traseu unde trebuia să urcăm. Respiraţia a început să îmi devină mai greoaie, dar am reuşit pe această porţiune să depășesc 3 persoane. Mai trebuie să recunosc că de vreo 3 ori am luat-o la pas alert.

Am ieşit la Salicea, la al 2-lea punct de control, unde m-am bucurat de prezenţa susţinătorilor mei, bucurie care mi-a dat suficientă energie pentru următorul hop: Vf. Măgura,  pe care l-am urcat în pas alert şi respirând greu, dar am ajuns în vârf şi am pontat. Aici sus am întâlnit unul dintre concurenţi care era mai în vârstă şi singurul cu bete şi împreună am alergat o proţiune bună.

În următorii 13 km şi eu aş fi preferat să am beţe pentru că a început genunchiul stâng să îmi amintească de prezenţa lui, dar am zis: „Nu mă las!”

Am luat-o la vale şi am ajuns şi la punctul 3 de control unde era să beau toate paharele cu apă care erau acolo de sete ce îmi era.

Am continuat drumul, eram pe teren cunoscut, porţiunea pe care m-am antrenat şi am ajuns … la FINAL.

Timpul total 2 h şi 36 de min. Locul 2 la categoria de varstă, lucru nesperat, dar bine primit.

M-am bucurat mult că am reusit să particip. A fost o experienţă deosebită!

Cel mai emoţionant moment a fost când m-am urcat pe podium şi auzeam strigătele de bucurie şi susţinere celor cunoscuţi şi dragi mie (printre care mulţi au participat) şi nu numai, inclusiv alţi concurenţi pe care nu îi cunoşteam, dar am trăit o experienţă comună: am alergat 23km prin Făget. E un moment deosebit, care a meritat efortul din plin!”

A fost o competiţie extrem de provocatoare, la care au participat peste 100 de concurenţi din întreaga ţară (pentru alergare şi  mountain bike); atât traseul de 23 km desfăşurat pe o diferenţă de nivel de 600m cît şi cel de 7 km cu diferenţă de 250 m s-au dovedit  destul de dificile pentru majoritatea concurenţilor (experimentaţi sau începători) insă fructele de pe traseu sau porţia de gulaş de după i-au reîncărcat cu energie.

Clasamentul câştigătorilor s-a realizat în funcţie de traseu şi categoria de vărstă: traseu A (23 km) şi traseu B (7 km), masculin: 14-29 ani, 30-39 ani, peste 40 ani şi feminin: 14-29 ani, 30-39 ani, peste 40 ani.
Rezultatele competiţiei le puteţi vizualiza aici: Rez_Faget-Tour_2011.

Ultimele postari ale lui Ana Zeller (vezi toate)

Scrie un comentariu