Concurs de proiecte pentru Someș, cu accent pe modul de folosire a resurselor: reutilizare, reciclare și reducere

103
Instalație pe malul Someșului, realizată la o ediție anterioară a Someș Delivery

Someș Delivery căută idei de utilizare a malurilor Someșului, happening-uri, instalații artistice, amenajări temporare, evenimente comunitare etc. care pot îmbunătăți relația oamenilor cu râul din oraș, prin lansarea unui concurs de proiecte cu accent pe modul de folosire a resurselor: reutilizare, reciclare și reducere. Participarea este deschisă oricui, sunt acceptate lucrări propuse de autori individuali sau în echipă. Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului și care aduce în fiecare an amenajări și activități pe câte un tronson din râul care traversează orașul.

Pentru a reduce impactul asupra mediului, organizatorii vor încuraja inițiativele care ar putea aborda consumul responsabil, risipa de mâncare, efectul plasticului asupra viețuitoarelor din ape, conștientizarea problemelor de mediu etc. În cazul inițiativelor care propun construcții se vor incuraja subiecte precum folosirea de materiale reciclate, idei inovative de refolosire a plasticului, utilizarea materiale găsite la Oser, a materialelor de construcție abandonate, a lemn refolosit sau proiecte care reduc resursele folosite, fără a neglija efectele.

Evenimentele propuse pot fi din arii foarte diverse. Ele  ar trebui să fie în concordanță cu tema ediției și să fie organizate cu responsabilitate și respect față de locuitorii din zonă. Sunt binevenite orice propuneri de conștientizare ecologică, de responsabilizare sau care ating tema importanța apei și a naturii în oraș.

Proiectele câștigătoare vor fi inaugurate sau se vor întâmpla (în cazul spectacolelor, concertelor, performance-urilor) în Weekendul Someș Delivery, pe 13-14 iulie 2019.

Ideile de animare a Someșului și a spațiului verde din vecinătatea lui pot fi înscrise până în 14 iunie 2019, detalii și înscrieri aici: http://somesdelivery.ro/editii/sd-2019/concurs/

Referințe

somes-delivery-logo

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPeste 40 de IT-iști de la o firmă din Cluj s-au mobilizat pentru a dona sânge. “Am stabilit 3 acțiuni de donare anul acesta.”
Articolul următorCe spun românii întorși din diasporă la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.