Bugetarea participativă 2019 demarează din 8 iulie, valoarea maximă a bugetului pentru fiecare proiect este de 150.000 Euro

88
Propunere de proiect in cadrul Bugetarii participative din 2018

Procesul de Bugetare participativă 2019 va demara pe 8 iulie și cuprinde șase domenii de interes: Alei, trotuare şi zone pietonale, Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, Spații verzi și locuri de joacă, Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.), Infrastructură educațională și culturală și Oraşul digital. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 Euro (inclusiv TVA).

Dintre proiectele câștigătoare în anii trecuți au fost implementate deocamdată două: autobuze școlare și artă în curtea școlii. Alte proiecte se află în diverse etape de pregătire / finalizare, precum Amenajarea spatiilor publice cu unități de colectare inteligenta a gunoiului, Transformarea străzii Iuliu Maniu în spațiu partajat, Sistem de închiriat trotinete electrice sau Amenajarea unui parc în Bună Ziua. Lista proiectelor în implementare poate fi consultată aici: bugetareparticipativa.ro/proiecte-in-implementare/

Procesul de Bugetare participativă online este deschis tuturor care muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani, și presupune următoarele etape:

1. Înregistrarea participanţilor: înregistrarea se face pe platforma online www.bugetareparticipativa.ro, adaptată pentru dispozitivele mobile. Înregistrarea este obligatorie pentru a putea trimite propuneri de proiecte sau pentru a putea vota.

2. Depunerea propunerilor de proiecte: fiecare cetățean poate formula una sau mai multe propuneri de proiecte (câte un proiect pentru fiecare domeniu) prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro.

3. Analiza tehnică şi legală a proiectelor de către municipalitate: propunerile de proiecte vor face obiectul unei analize tehnice şi legale ce va fi realizată de către departamentele din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. În urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile. Toate proiectele declarate eligibile urmează să fie supuse votului cetățenilor.

4. Votul cetățenilor: votul are loc în două etape distincte, iar acțiunile necesare pentru implementarea proiectelor care obțin cel mai mare număr de voturi urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2020.

Calendarul exact este următorul:

  • 8 iulie – 11 august – depunerea proiectelor
  • 12 august – 22 septembrie – analiza proiectelor
  • 22 septembrie – 20 octombrie – vot pe domenii
  • 21 – 27 octombrie – validare vot pe domenii​
  • 28 octombrie – 17 noiembrie – vot final
  • 18 – 24 noiembrie – validare vot final
  • 25 noiembrie – afişare rezultate finale

Alegerea proiectelor

Votul asupra proiectelor are loc online, pe platforma bugetării participative www.bugetareparticipativa.ro, în două etape distincte:

a. În prima etapă de vot, fiecare cetățean înscris pe platforma bugetării participative poate alege 6 proiecte (câte unul pentru fiecare dintre cele șase domenii stabilite). În această etapă, se vor selecta maxim 30 proiecte, primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot, iar celelalte în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

b. În a doua etapă de vot, fiecare cetățean poate alege un singur proiect din cele maxim 30 stabilite în prima etapă.

La finalul celei de a doua etape de vot, vor fi selectate 15 proiecte. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCreativeMornings Cluj, o comunitate pentru oamenii matinali și creativi
Articolul următorLa Ştiubei, festivalul dedicat comunităților, culturii și ecosistemelor locale, are loc între 11 și 14 iulie 2019, la Poșaga, în Munții Apuseni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.