Zâmbet de Copil 2013, Copilăria NU e la Spital. Schimbăm în comunitate finalul nefericit al poveștilor!

Publicat de , vineri, 9 august 2013, Lasă un răspuns, 105 vizualizări

Zâmbet de Copil 2013, Copilăria NU e la Spital. Un proiect Fundația Părinți din România prin care schimbăm în comunitate finalul nefericit al poveștilor. Nu suntem singuri, ci cu TINE: Donator sau Voluntar


De ce „Zâmbet de Copil”

Proiectul „Zâmbet de Copil” aduce mai aproape realizarea viziunii Fundației Părinți din România: o viață mai bună pentru familiile și copiii din România.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca este o unitate medicală unde sunt îngrijiți și tratați copii cu diferite afecțiuni atât din Cluj, cât și din alte peste 30 de județe ale țării. Cu 15 secții și 506 paturi, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca este cea mai complexă instituție medicală care oferă îngrijiri în domeniul pediatriei.

Subfinanțarea domeniului medical pe de o parte și lipsa modernizărilor, atât medicale, cât și administrative și de ofertă a serviciilor, ne-a determinat să adoptăm această instituție și prin eforturile instituționale, comunitare și a mediului de afaceri local, național și internațional, să integrăm Spitalul de Copii Cluj în circuitul serviciilor medicale pediatrice de calitate.

Prin „Zâmbet de Copil” am învățat că se poate. Nu doar eu, ci și cei din jurul meu, colegi, familie, prieteni, voluntari, beneficiari și mai ales părinții din comunitatea noastră. Am primit exemplu de la un sincer zâmbet de copil și am ales să îl multiplic. A fost îndeajuns să pășesc o singură dată în secția UPU a Spitalului de Copii Cluj, ca să învăț asta și ca să găsesc în mine determinarea de a-i implica și pe ceilalți, cunoscuți și necunoscuți, în comunitate, alături de mine, sub umbrela Fundației Părinți din România.

Cristina Grigore, Fundația Părinți din România

Cum am făcut BINELE să se vadă

(click pe imaginile de mai jos)

 

Cum vom face BINELE să se vadă în continuare

Continuăm să suținem afirmația „COPILĂRIA NU E LA SPITAL!” și deschidem un proiect pilot: CALL-CENTER PROFILAT PENTRU CONSULTAȚII PEDIATRICE. Obiectivul principal al proiectului în 2013 este susținerea acestui proiect, prin finanțare și sprijinul în activitățile aferente proiectului.

Locul desfășurării proiectului (localitate): sediul UPU Pediatrie Cluj-Napoca (str. Moților nr. 68).

Durata proiectului: 1 an

Scopul proiectului: înființarea unui Call Center pentru consultații telefonice pediatrice.

Scopuri secundare:

• Scăderea cu 30% a intervențiilor medicale din Secția UPU a Spitalului de Copii Cluj

• Servicii medicale de calitate la dedicate si continui 24 h/24, 7 zile/7.

• Educarea părintelui în privința sănătății copilului

• Accesul si identificarea prompta a cazurilor grave, prin trimiterea unui echipaj SMURD

Impactul scontat al proiectului – Estimăm durata unui apel la maxim 10 minute, astfel că vor fi:

5 apeluri / oră; 120 apeluri / zi; 3 360 apeluri / lună

40 320 de apeluri = intervenții medicale pe an, într-un timp mai eficient, cu personal medical mai puțin, eforturi minime ale părinților și cu beneficii imediate asupra sănătății a cca. 40 000 de copii.

Află mai multe informații despre proiect și despre cum te poți implica pe site-ul Fundației Părinți din România/ filiala Părinți Clujeni.

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.