Campanie umanitară la festivalul concurs „Ion Cristoreanu”

Publicat de , marți, 2 noiembrie 2010, Lasă un răspuns, 2 vizualizări
Asociaţia Autism Transilvania Cluj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj lansează campania „Antonia şi Georgia – O şansă pentru viitor!”, cu scopul strângerii de fonduri pentru susţinerea terapiei gemenelor Antonia şi Georgia. Clujenii sunt invitați la spectacolul caritabil organizat în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului concurs național de voci bărbătești „Ion Cristoreanu”, care va avea loc joi, 4 noiembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților.

Invitaţii speciali ai festivalului sunt Cristian Pomohaci, Traian Ilea, Cornel Borza şi Ovidiu Purdea Someş, acompaniaţi de orchestra profesionistă “Cununa Transilvană” – dirijor Ovidiu Barteş.

Antonia și Georgia au 8 ani, sunt surori gemene și au fost diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Amândouă fac terapie prin intermediul Asociației Autism Transilvania (AAT), cu rezultate încurajatoare până acum.

Clujenii care doresc să participe la concert pot primi o invitație de două persoane pentru o donație de zece lei, care se poate face la sediul AAT de pe strada Vasile Alecsandri nr. 3-5, zilnic, între orele 10 și 18. Donații se pot face și cu ocazia concertului, în urnele amenajate din holul Casei de Cultură a Studenților.

Tot pentru susținerea terapiei gemenelor Antonia și Georgia, AAT a deschis la BRD un cont dedicat, cu numărul RO42 BRDE 130S V196 1547 1300.

„Am susținut întotdeauna, după posibilitățile noastre, acțiunile caritabile. Ne bucurăm să putem spriji prin intermediul acestui concert două fetițe care merită o nouă șansă. Așteptăm la concert cât mai mulți clujeni iubitori ai folclorului autentic și cărora le pasă de semenii lor”, a declarat Tiberiu Groza, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

„Recuperarea Antoniei și Georgiei este pe făgașul bun și sperăm să putem continua terapia, cu ajutorul clujenilor care vor veni la concert. Din păcate, în România costul terapiei este suportat integral de părinți, care sunt nevoiți să facă eforturi majore pentru recuperarea copiilor, iar costurile cresc în funcție de numărul de ore de recuperare de care are nevoie fiecare copil”, a explicat Milena Prună, președintele Asociației Autism Transilvania.

AAT este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2006, la iniţiativa unor părinţi puternic motivaţi, care au copii cu afecţiuni din spectrul autist  şi oferă servicii de recuperare a copiilor cu autism prin intermediul terapiei cognitiv-comportamentale, logopediei, kineto-terapiei, interacţiunii prin muzică şi mişcare, individualizate pentru fiecare caz. Autismul este un handicap global care împiedică persoana să comunice obişnuit, să înţeleagă relaţiile sociale şi să înveţe prin metode obişnuite de învăţământ. Prin urmare, este necesară supravegherea atentă şi permanentă a comportamentului acestor copii.

Scopul AAT este de a le oferi o şansă de recuperare şi integrare în societate cât mai multor copii afectaţi, indiferent de situaţia lor financiară. Majoritatea au potenţialul de a fi incluşi în grădiniţe şi şcoli de masă; nouă, tuturor, ne rămâne să-i ajutăm să facă pasul spre o viaţă normală.

Sebastian Florian

Antreprenor în online, fondator al proiectului Cluj.info.

Scrie un comentariu