Pod nou peste Nadăș, proiectat de studenți ingineri și arhitecți

396
Așa va arăta podul peste Nadăș, conform proiectului declarat câștigător în cadrul unui concurs la care au participat mai multe echipe de studenți ingineri și arhitecți

Un pod nou va fi construit peste Nadăș, în zona Parcului Armătura, pentru a face o legătură mai accesibilă și mai bine conectată la cartierele din zonă.

Podul va fi construit ca și o instalație temporară, iar durata sa de viața va depinde de avizele de la Primărie și Apele Române, dar și de receptarea lui de către locuitori.

Proiectul este rezultatul concursului DesignIng Connections, organizat de Asociația Centrul de Inginerie Seismică, la care au participat mai multe echipe de studenți ingineri și arhitecți, care au lucrat interdisciplinar. Proiectul a fost realizat cu susținere din partea UTCN (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) și AICPS (Asociația Inginerilor Constructori și Proiectanți de Structuri).

Câștigătorii proiectului vor avea ocazia să își pună în practică proiectul, în cadrul acțiunilor Someș Delivery 2018, ajutați de echipele de voluntari.

 

Câștigătorii proiectului, echipa “TRUSST”, formată din studenții Benea Romana, Marincaș Tudor, Petruț Gabriela și Petruț Bogdan.

Pe lângă pod, în zonă se dorește amenajarea unei promenade de-a lungul malului, care să ofere posibilitatea de relaționare cu apa și care să pună în valoare potențialul și frumusețea zonei.

Someș Delivery 2018 se va desfășura între 14 și 15 iulie, în Parcul Armătura. Separat de proiectul podului, Someș Delivery a lansat un concurs pentru instalații artistice și intervenții temporare de activare a parcului și care pot transforma relația orașului cu râul. Ideile de animare a Someșului și a spațiului verde din vecinătate pot fi transmise organizatorilor până pe 30 mai 2018. Detalii în pagina concursului.

Referințe

somes-delivery-logo

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentParteneriat cultural franco-germano-român la Cluj, pentru realizarea unei aplicații mobile despre patrimoniul orașului
Articolul următorVideo mapping în P-ța Unirii, canoeing pe Chios, ateliere de gătit sănătos în Parcul Central, la Zilele Clujului 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.