Împreună cu tine, facem FânFest la Roșia Montană! Donează!

88

Festivalul FânFest este festivalul nostru, al tuturor, al societății civile. Pentru ediția de anul acesta, care se va desfășură pe parcursul a 5 zile, între 15 și 19 august, mai sunt necesari bani pentru infrastructură (corturi, generatoare, materiale, etc.) și transport artiști și vorbitori. Orice donație e binevenită! Împreună facem FânFest la Roșia Montană! Donează acum!

Festivalul FânFest, ca parte integrantă a Campaniei Salvaţi Roşia Montană, a reuşit să împiedice, până în prezent, realizarea proiectului de la Roşia Montană, proiect de minerit pe bază de cianuri, care ar duce la distrugerea vieţilor oamenilor din zonă şi a zonei în sine, la înlocuirea patrimoniului natural şi istoric de la Roşia Montană cu un imens lac de reziduuri toxice şi cianură, la înstrăinarea unei resurse naturale importante a României şi la călcarea în picioare a demnităţii românilor.

FânFest a adus laolaltă oameni de toate vârstele şi categoriile sociale. Prin muzică, literatură, film, artă stradală, workshop-uri şi conferinţe, FânFest a pus împreună tineri, adulţi, vârstnici, orăşeni, ţărani, muncitori, intelectuali, academicieni, artişti plastici, muzicieni, scriitori, simpli cetăţeni dar şi personalităţi publice. Totodată, FânFest a fost mereu o zonă liberă de campanii electorale, organizatorii refuzând apariţia pe scena festivalului a oricărui politician care a încercat să-şi construiască, astfel, un capital de imagine. Orice politician e binevenit să ajute Roşia Montană, dar cel mai bine o poate face din fotoliul funcţiei pe care o deţine: în circumscripţia electorală, în primărie, consiliu local, Parlament, Guvern sau Preşedinţie.

FânFest a fost şi este posibil prin munca unei întregi armate de voluntari: oameni care îşi sacrifică timpul liber şi îşi pun la bătaie nervii, creativitatea şi puterea de muncă în sprijinul Roşiei Montane. Cu bugete infime, care n-au ajuns, niciodată, nici măcar la a zecea parte din bugetul unui festival al berii, voluntarii FânFest au reuşit, an de an, să pună pe picioare un festival prin care să facă României – şi nu numai – cunoştină cu Roşia Montană. În urma eforturilor lor, Roşia Montană şi problemele ei sunt cunoscute de tot mai mulţi români şi europeni, iar FânFest devine locul unde oamenii se îndrăgostesc definitiv de acest loc, ce va trăi veşnic.

Împreună facem FânFest la Roșia Montană! Donează acum!

Articolul precedent4-7 iulie: Serile Filmului Minoritar în Tranzit, la Casa Tranzit
Articolul următorVlad Căpușan: ”Am în plan să duc steagul campaniei Roșia Montană pe vârfurile pe care voi ajunge, purtând astfel pe cele mai înalte culmi ale Europei manifestul unei țări întregi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.