TechMatch din Cluj a lansat o platformă online pentru facilitarea achizițiilor din cadrul programelor de finanțare

147
Lansarea platformei Achizitii-Proiecte.ro, care vrea să faciliteze identificarea celor mai buni furnizori și întocmirea rapidă și automată a documentației necesare realizării procedurilor de achiziție.

TechMatch din Cluj, un startup finanțat prin programul Startup+, a lansat Achiziții-Proiecte.ro, o platformă care vine în sprijinul antreprenorilor care se confruntă cu problema birocrației în procesul de achiziții de servicii și produse din cadrul programelor de finanțare.

Anual sunt finanțate prin programele guvernamentale mii de startup-uri și IMM-uri care apoi sunt suprasolicitate și depășite de volumul de formalități ce trebuie să le îndeplinească, fapt ce duce la întârzieri și riscuri majore pentru proiect, chiar pierderea banilor.

Platforma Achiziții-Proiecte.ro vrea să faciliteze identificarea celor mai buni furnizori și întocmirea rapidă și automată a documentației necesare realizării procedurilor de achiziție. Astfel, sunt  puși în contact cumpărătorii și furnizorii de echipamente și servicii B2B (Business to Business), într-o manieră simplă și eficientă. 

Procesul de achiziții în cadrul unei finanțări nerambursabile presupune mult efort și timp din partea antreprenorilor, resurse care ar putea investite mult mai bine în dezvoltarea afacerii

“În calitate de beneficiar al unei finanțări de tip Startup+ am realizat că procesul de achiziții în cadrul finanțării presupune mult efort și timp din partea antreprenorilor, resurse pe care le-am putea investi  mult mai bine în dezvoltarea afacerii. Startup-ul cu care am accesat finanțarea, TechMatch, a luat naștere din dorința de a aduce valoare în procesul de achiziție de clienți pentru companiile și startup-urile tech din România. Dezvoltarea unei platforme de intermediere care sa vină în sprijinul antreprenorilor dar și al furnizorilor de servicii și produse este un prim pas în viziunea noastră de a sprijini ecosistemul antreprenorial., spune Valentin Maior – co-fondator TechMatch.

Avantajele platformei: efort și timp redus în procesul de achiziții, un număr mai mare de oferte din care se poate alege

“În cele câteva sute de proiecte implementate până acum, cea mai mare provocare din punct de vedere a timpului și documentelor s-au dovedit a fi procedurile de achiziție. Solicitarea a cel puțin 3 oferte, convingerea furnizorilor să le întocmească corect, încheierea contractelor de vânzare cumpărare, furnizarea garanțiilor și procesul verbal de recepție au dat bătăi de cap multor beneficiari de finanțări nerambursabile, iar aceasta platformă rezolvă exact aceste probleme.”, spune Laviniu Chiș, colaborator platformă, antreprenor și consultant finanțări europene.

Printre avantajele platformei se numeră: efort și timp redus în procesul de achiziții, un număr mai mare de oferte din care se poate alege, generare de business pentru furnizori, generarea de documente necesare pentru procesul de achiziții în cadrul finanțărilor și nu în ultimul rând dezvoltarea unui ecosistem de companii care pot interacționa și susține reciproc pe termen lung.

Platforma se adresează tuturor beneficiarilor de finanțări nerambursabile în cadrul Programelor Guvernamentale sau Europene, care vor să desfășoare proceduri de achiziție produse, echipamente sau servicii în condițiile impuse de Ordinul Ministerului Finanțelor Europene 1284. Antreprenorii pot crea rapid și sigur licitații, pot aduna și compara ofertele eficient pentru a lua cele mai bune decizii pentru afacerea lor. Furnizorii înregistrați pe platformă au trecut printr-un proces riguros  de selecție și au fost evaluați folosind informații publice și baze de date disponibile.

Achiziții-Proiecte.ro se poate folosi gratuit de către antreprenori timp de 60 de zile de la înregistrare, după care plata se va face în baza unor credite pre-plătite de utilizatori, din care punctele vor fi consumate în funcție de documentele și ofertele accesate. 

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentIvan Patzaichin a semnat și susține petiția pentru curățarea Someșului
Articolul următorMindSpark, tabără de vară la Cluj pentru studenții interesați de științe politice, comunicare și media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.