Un grup de studenți a lansat un podcast care dorește să aducă cercetări și idei din științele sociale în spațiul public

96
Lansarea podcastului "Contrasens" a avut loc marți, 3 aprilie, la Fabrica de Pensule
Lansarea podcastului “Contrasens” a avut loc marți, 3 aprilie, la Fabrica de Pensule

Din dorința de a aduce ideile din științele sociale dinspre spațiul academic înspre spațiul public, un grup de studenți la sociologie și antropologie a lansat un podcast, denumitContrasens“. Formatul (interviuri înregistrate și publicate pe o platformă online) a fost special ales, cu scopul ca perspectivele sociologice prezentate să poate fi ascultate cât mai convenabil, pe drum sau acasă, chiar și în timp ce ascultătorul face o altă activitate. Lansarea podcastului a avut loc marți, 3 aprilie, la Fabrica de Pensule și a fost urmată de o dezbatere cu tema „Ce mai înseamnă orașul?”.

Primul dintre episoadele podcastului este disponibil online, sub titlul Compromisurile locuirii într-un oraș în creștere“, iar în acest episod, studenții și sociologul Norbert Petrovici dezvoltă teme precum prețurile mari, aglomerarea, inegalitățile sociale dintr-un oraș în dezvoltare ca și Clujul.

“Clujul este un oraș despre care e interesant să cercetezi deoarece a trecut prin variate etape de „dezvoltare” și continuă să provoace curiozitatea nu doar a cercetătorilor, dar și a artiștilor sau investitorilor. La intersecția diverselor procese care au loc într-un oraș animat de creșterea locurilor de muncă și oferta culturală vastă apar atât lucruri de care ne putem bucura – spații artistice, comunități creative, cât și unele care ne îngrijorează – prețurile mari, aglomerarea, inegalitățile sociale.”, sună descrierea primului episod al podcastului.

Urmatoarele episoade vor conține și ele interviuri cu experți în domeniu, pe diverse teme, urmând să fie lansate doisprezece episoade, câte unul pe săptămână, din aprilie până în iunie.

 

Articolul precedentAeroportul Cluj, între extaz și agonie: creștere spectaculoasă, infrastructură depășită
Articolul următorPrimăria Cluj a lansat concursul pentru revitalizarea și activarea Parcului Feroviarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.