Info Cluj: Arhitectură Spații publice

Un birou de arhitectură din Cluj primește premiul „Cea mai bună amenajare a unui spațiu public” în cadrul competiției Elle Decoration Romanian Design Awards 2018

Publicat de , joi, 29 martie 2018, Nu sunt comentarii, 195 vizualizări

„Cea mai bună amenajare a unui spațiu public” de la Elle Decoration Romanian Design Awards pentru proiectul de amenajare a Școlii Populară de Arte Tudor Jarda, proiect realizat de arhitecții de la ateliercetrei din Cluj.

Biroul de arhitectură ateliercetrei din Cluj-Napoca a primit premiul cel mare pentru proiectul „Spații pentru educație alternativă în domeniul artelor la Școala Populară de Arte Tudor Jarda”, înscris în categoria „Cea mai bună amenajare a unui spațiu public”, în cadrul competiției „Elle Decoration Romanian Design Awards 2018”.

Proiectul urmărește amenajarea și refuncționalizarea unei clădiri ce datează din 1886, propunându-și recuperarea a cât mai mult din esența istorică și adaptarea spațiilor acesteia la noile funcțiuni.

La ateliercetrei îndrăgim povestirile și considerăm că arhitectura este inevitabil legată de arta lor, mai mult chiar decât de concept sau de idee. Am luat parte cu drag la reabilitarea Școlii Populare de Arte Tudor Jarda, încercând să construim cât mai mult pe firul povestirii acestei clădiri. Una dintre provocările majore a fost vechimea clădirii, deoarece ne-am dorit să păstrăm cât mai mult din autenticitatea ei în raport cu elementele contemporane propuse prin proiect. Am creat, astfel, antiteze: vechi și nou, autenticitate și inovație, adăugând un nou capitol povestirii.”, a declarat Anamaria Moldovan, arhitect, partener în cadrul ateliercetrei.


Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.