CTP Cluj: “Din mai sau iunie ne-am dori să preluăm pasagerii de la aeroport, cu autobuze electrice”

266
Cum ar putea fi: autobuze electrice în fața terminalelor de sosiri de la Aeroportul Cluj. În imagine un autobuz electric Solaris, modelul ce va ajunge la sfârșitul lunii aprilie la Cluj.
Cum ar putea fi: autobuze electrice în fața terminalelor de sosiri de la Aeroportul Cluj. În imagine un autobuz electric Solaris, modelul ce va ajunge la sfârșitul lunii aprilie la Cluj.

Nu de mult am scris despre problemele de infrastructură de la Aeroportul Cluj, și printre altele despre inconveniența pentru pasageri ca stația de transport public să se afle în afara aeroportului, la o distanță de aproximativ 300 de metri de mers pe jos. În cazul în care va exista deschidere din partea Consiliului Județean și a Aeroportului Cluj, această problemă s-ar putea rezolva în curând, directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj exprimându-și recent dorința de prelua pasagerii din aeroport, cu autobuze electrice, începând din mai-iunie.

”Am pus problema intrării troleibuzului 5 în parcarea aeroportului încă de la crearea acestei parcări. Nu am fost luat în seamă. Mi-am propus chiar săptămâna viitoare să discut din nou cu directorul aeroportului, David Ciceo, să vedem cum vor putea intra pe viitor la terminalele de sosiri. Din mai sau iunie ne-am dori să preluăm pasagerii de la aeroport cu autobuze electrice. Ar trebui să se creeze însă condiții: ne trebuie o bandă cu o lățime de cel puțin 2,30 metri. Trebuie să fim civilizați. În străinătate, când cobori din avion vezi taxi, autobuz, metrou și îți alegi”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj, conform Ziua de Cluj.

Aeroportul din Cluj aparține de Consiliul Județean, iar administrarea parcării de la aeroport a fost încredințată societății UTI. Rezolvarea transportului public în aeroport se va tranșa deci între Consiliul Județean, UTI și Aeroport, dar Primăria Cluj și-a exprimat dorința de a se implica ca și mediator în rezolvarea situației: Ne dorim să ne implicăm în calitate de mediatori pentru rezolvarea acestei probleme. Am discutat cu cei din Consilul Județean și ei au toată deschiderea”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, conform Ziua de Cluj.

Referințe

aeroportul-international-avram-iancu-cluj-1

Aeroportul Internațional Cluj, este cea mai importantă poartă de intrare aeriană în regiunea de Nord-Vest a României. vezi mai mult

transport-public-cluj
  • Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 128-130, Cluj-Napoca

CTP Cluj-Napoca prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Metropolitană. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentOuă încondeiate, produse de comunitatea H33, distribuite nevoiașilor pentru masa de Paște
Articolul următorSibiul caută artiști care să picteze fațadele gri ale orașului. Clujul și-a asumat, prin bugetarea participativă, că va demara un proiect similar, în curtea școlilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.