Info Cluj: Aeroport Cluj Mobilitate urbană Transport public

CTP Cluj: „Din mai sau iunie ne-am dori să preluăm pasagerii de la aeroport, cu autobuze electrice”

Publicat de , luni, 9 aprilie 2018, Nu sunt comentarii, 1.591 vizualizări
Cum ar putea fi: autobuze electrice în fața terminalelor de sosiri de la Aeroportul Cluj. În imagine un autobuz electric Solaris, modelul ce va ajunge la sfârșitul lunii aprilie la Cluj.

Cum ar putea fi: autobuze electrice în fața terminalelor de sosiri de la Aeroportul Cluj. În imagine un autobuz electric Solaris, modelul ce va ajunge la sfârșitul lunii aprilie la Cluj.

Nu de mult am scris despre problemele de infrastructură de la Aeroportul Cluj, și printre altele despre inconveniența pentru pasageri ca stația de transport public să se afle în afara aeroportului, la o distanță de aproximativ 300 de metri de mers pe jos. În cazul în care va exista deschidere din partea Consiliului Județean și a Aeroportului Cluj, această problemă s-ar putea rezolva în curând, directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj exprimându-și recent dorința de prelua pasagerii din aeroport, cu autobuze electrice, începând din mai-iunie.

”Am pus problema intrării troleibuzului 5 în parcarea aeroportului încă de la crearea acestei parcări. Nu am fost luat în seamă. Mi-am propus chiar săptămâna viitoare să discut din nou cu directorul aeroportului, David Ciceo, să vedem cum vor putea intra pe viitor la terminalele de sosiri. Din mai sau iunie ne-am dori să preluăm pasagerii de la aeroport cu autobuze electrice. Ar trebui să se creeze însă condiții: ne trebuie o bandă cu o lățime de cel puțin 2,30 metri. Trebuie să fim civilizați. În străinătate, când cobori din avion vezi taxi, autobuz, metrou și îți alegi”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj, conform Ziua de Cluj.

Aeroportul din Cluj aparține de Consiliul Județean, iar administrarea parcării de la aeroport a fost încredințată societății UTI. Rezolvarea transportului public în aeroport se va tranșa deci între Consiliul Județean, UTI și Aeroport, dar Primăria Cluj și-a exprimat dorința de a se implica ca și mediator în rezolvarea situației: Ne dorim să ne implicăm în calitate de mediatori pentru rezolvarea acestei probleme. Am discutat cu cei din Consilul Județean și ei au toată deschiderea”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, conform Ziua de Cluj.

Citește și …

Aeroportul Cluj, între extaz și agonie: creștere spectaculoasă, infrastructură depășită


Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.