Bistro Viena

243
Bistro Viena este un refugiu, o oază în centrul Clujului! Situat pe strada Matei Corvin, la nr. 3, chiar în apropierea Casei Matei, Bistro Viena încântă privirea printr-o fațadă exotică, cu flori ce împodobesc ferestrele cu rame de lemn și zidul de cărămizi, cu inedita parcare pentru câini și cu meniul ce se arată îmbietor trecătorilor.
 
Clădirea, recent renovată de proprietarul Bistro Viena, Mario, a dat la iveală o frescă din sec. XVII-XVIII, motiv pentru care a căpătat titlul de monument istoric.  Păstrând arhitectura originală a clădirii și decorată in stil rustic, cu antichități de uz casnic și diverse obiecte din vremuri uitate, terasa Bistro Viena aduce o atmosferă mediteraneană, cu multă vegetație ce se întinde liberă pe zidul de cărămizi, cu cișmea și, de curând, doi pițigoi care animează și înveselesc decorul. Din spatele unor radiouri vechi, de colecție, se răspândește o muzica plăcută, relaxantă, care împlinește atmosfera acestui local.
 
Dacă vrei să te refugiezi de zarva orașului și să servești o masă delicioasă, Bistro Viena este locul ideal! Aici este singurul loc în Cluj unde  poți savura specialități vieneze preparate după rețete originale: costiță, ciolan și cârnați vienezi cu diverse garnituri și salate. Murăturile se află aici la loc de cinste, fiind aduse în borcane direct din Austria și le poți admira cum stau frumos pe rafturi, adăugând savoare decorului.  În registrul de băuturi ai o ofertă foarte variată. Spunem numai că, după o masă copioasă, te poți răcori cu o bere albă nefiltrată, venită direct din Austria sau poți savura o cafea vieneză ca la carte. Restul te lăsăm să descoperi singur!
 
Când vii la Bistro Viena poți lăsa fițele acasă, dar nu și câinele! Aici, prietenii noști lătrători sunt bineveniți, întâmpinați cu apă proaspătă în parcarea pentru câini sau ne pot însoți nestingheriți înăuntru, să ne fie companioni la un ciolan afumat.
 
După ce ți-ai răsfățat toate simțurile la Bistro Viena, nu uita de Cartea de Oaspeți cu coperți de lemn, care te așteaptă să-i împărtășești impresiile tale.
 
Ai fost si tu la Bistro Viena? Scrie parerea ta, aici!
 
Articol preluat cu acordul Papila Gustativa. Vezi mai multe poze de la Bistro Viena si alte articole pe http://papilagustativa.wordpress.com.
papila.gustativa
Ultimele postari ale lui papila.gustativa (vezi toate)
Articolul următorDespre creştere economică în Cluj