Un nou concept lansat în Australia: un supermarket în care plătești doar atât cât dorești, pentru mâncare care altfel s-ar fi aruncat la gunoi

106
OzHarvest Market
Un supermarket fără etichete de preț.

Un supermarket în care plătești doar atât cât dorești, pentru mâncare care altfel s-ar fi aruncat la gunoi. Aceasta este ideea simplă promovată de OzHarvest, o societate non-profit din Kensington, Australia, care rezolvă două probleme de actualitate cu care se confruntă societatea de consum: reducerea cantității de alimente care se aruncă zilnic și suportul acordat celor cu mijloace de trai reduse în încercarea acestora de a-și procura coșul zilnic la costuri minime.

Iau doar atât cât am nevoie. Plătesc cât pot pentru a ajuta și pe cel care își permite mai puțin decât mine.
Iau doar atât cât am nevoie. Plătesc cât pot pentru a ajuta și pe cel care își permite mai puțin decât mine.

În supermarket-ul OzHarvest, consumatorii își aleg produsele necesare și plătesc doar atât cât doresc și cât pot să plătească. Un supermarket fără prețuri afișate, cu produse diverse, încă în termen de valabilitate! Fructe și legume proaspete, alimente pentru vegetarieni, conserve și pâine caldă și produse de patiserie pregătite cu o noapte înainte din inițiativa celor care le oferă refugiaților aflați în căutarea unui loc de muncă posibilitatea de a învăța meseria de brutar artizan.

Marile branduri din lanțurile de supermarketuri, companii aeriene și alte companii de succes susțin acest demers printr-un sistem de donații zilnice în produse alimentare care, altfel, s-ar fi aruncat.

“Aceste produse nu ajung astfel la coșul de gunoi. Vorbim de produse grozave, sănătoase, în perfectă stare, care, din diverse motive, s-ar fi retras de la raft și nu s-ar mai fi vândut și care s-ar fi aruncat dacă nu ne-am fi gândit să le oferim acestor donatori oportunitatea facilă de a le da o altă destinație”, remarcă Dna Kahn, membru fondator OzHarvest.

Pentru mai multe detalii, accesați aici articolul original, în engleză. Sursă imagini: OzHarvest.

Traducere și adaptare în limba română realizată de Translator SRL, Cluj.

Articolul precedentSpații din Cluj care ar trebui să devină spații pietonale sau spații partajate
Articolul următorCum se poate schimba fața Clujului prin câteva intervenții simple

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.