1-2 Oct: Caravana ONGFest – Targul Economiei Sociale

  Publicat de , sâmbătă, 1 octombrie 2011, Lasă un răspuns, 3 vizualizări

  Weekend-ul acesta Cluj Napoca gazduieste ONGFest – Targul Economiei Sociale.

  Cei care vor fi prezenti in zilele de 1 si 2 octombrie in Piata Muzeului din Cluj Napoca vor avea parte de o multime de surprize. Organizatorii vor pune la dispozitia participantilor o tombola cu premii oferite de Avon Cosmetics si Sensiblu, invitatii cu intrare gratuita la film si multe altele.

  Totodata, cei prezenti sunt invitati la seminariile puse la dispozitie de organizatiile participante.

   

   

  Programul cultural

  Sambata, 1 Octombrie

  RAZA SPERANTEI DIN ARDEAL

  10.00 – 11.30 – Recital de muzica usoara si populara sustinut de formatia “Muguri”

  11.30 – 11.45 – Parada modei din deseuri reciclabile

  Fundatia RUHAMA

  12:00 – 12:15 – Program de muzica populara

  FUNDATIA ESTUAR – CENTRUL SOCIAL CLUJ

  13.30 – 14.00 – Sceneta de teatru

  – Moment artistic: cantece si poezii

  Fundatia Parinti Clujeni

  16.00  – 16.15 – Zumba dance

  Organizatia Noua Acropola in Romania – filiala Cluj-Napoca

  19.00 – 20.00 – Teatru „Scoala de filosofie”

  Seara de film cu intrare libera!

  0ra 19:00, la Cinema Arta-Eurimages

  Pelicula prezentata prin amabilitatea Voodoo Films si Rollin Film:

  „ – Buna! Ce faci?” regizor Alexandru Maftei

  Duminica, 2 Octombrie

  Ministar Cluj

  16.00 – 17.00 – Concert de muzica usoara al trupei Ministar Cluj, coordonata de dl. Serban Bacila

  Fundatia Culturala TerrArmonia, Alba-Iulia

  17.00 – 17.30 – Concert de muzica vocala traditionala romaneasca: “Praguri – identitate prin traditie”- Ansamblul de Muzica Traditionala Romaneasca ICOANE

  Asociatia EuroAlter

  18.00 – 19.00 – Teatru participativ (cu 3 voluntari din public)

  Organizatia Noua Acropola in Romania – filiala Cluj-Napoca

  19.00 – 20.00 – Premierea Concursului de eseuri cu tema „Sensul vietii”

  Programul seminariilor

  Sâmbătă, 1 Octombrie 2011

  România, Europa, Terra: Educație globală

  Organizator: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

  Când: Sâmbătă, 1 octombrie 2011, între 11:00 – 13:00

  Locaţie: Sala Cazino a Hotelului Melody Central

  Într-o lume în care tot ceea ce facem ne leagă de ceea ce fac alții și tot ceea ce fac alții se leagă de ceea ce facem noi, educația globală devine o necesitate. Seminarul se adresează cadrelor didactice, practicienilor din ONG-uri, precum și tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul educației formale și non-formale.

  —–

  Dezbatere regională de Economie Socială

  Organizator: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

  Când: Sâmbătă, 1 octombrie 2011, între 13:30 – 16:30

  Locaţie: Sala Cazino a Hotelului Melody Central

  În cadrul caravanei ONGfest -Târgul Economiei Sociale 2011, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile organizează o Conferință Națională a Economiei Sociale și 9 dezbateri regionale, evenimente care își propun să regrupeze cei mai importanți actori în domeniul economiei sociale.

  Obiectivul principal este acela de a reuni sectoare diferite ale economiei sociale din România pentru a dezbate cele mai arzătoare teme și de interes comun cum ar fi:

  situația actuală a diverselor sectoare ale economiei sociale pe baza rapoarelor preliminare dedicate acestor sectoare în cadrul proiectului Prometeus implementat de FDSC;

  cadrul legal pentru economia socială;

  politici sociale și de ocupare pentru grupurile defavorizate.

  —–

  Fiecare doză din aluminiu contează

  Organizator: ALUCRO

  Când: Sâmbătă, 1 octombrie 2011, între 15:00 – 16:00

  Locaţie: Cortul de dezbateri, Piaţa Muzeului

  Acest program ALUCRO este un program adresat companiilor care acţionează responsabil faţă de mediul inconjurător şi faţă de calitatea vieţii angajaţilor prin acţiuni de CSR la nivelul organizaţiei şi comunităţii. Obiectivul lui este implementarea unui sistem de colectare selectivă a dozelor din aluminiu la nivelul companiilor pe termen lung.

  Reciclarea este o cale simplă de reducere a impactului asupra mediului pe care noi toţi îl avem. Reciclarea dozelor din aluminiu este un pas simplu pe care îl puteţi face pentru a vedea diferenţa. Programul intenţionează să ofere sprijin pentru implementarea sistemului de colectare selectivă.

  —–

  Cultură şi voluntariat

  Organizator: Organizaţia Noua Acropolă în România

  Când: Sâmbătă, 1 octombrie 2011, între 17:00-18:00

  Locaţie: Sala Cazino a Hotelului Melody Central

  Cultura şi voluntariatul sunt cele două modalităţi principale prin care se exprimă filosofia practică promovată de Noua Acropolă. Înţelegem cultura în sensul ei foarte larg, ca activitate de rafinare, de cultivare, de îmbunătăţire a elementului natural, aşa cum a descris-o cândva Platon. Orice acţiune care-l face pe om mai bun, mai just, mai demn, este un act de cultură. Voluntariatul este termenul modern ce descrie o preocupare la fel de veche ca omul: acţiunea generoasă în beneficiul comunităţii. În majoritatea fiinţelor umane este prezentă în mod natural dorinţa de a fi de folos altora, de a trăi nu doar pentru sine, ci şi pentru comunitatea oraşului propriu, a ţării sau chiar pentru marea familie care este umanitatea. Cultura şi voluntariatul sunt, aşadar, în viziunea noastră, două instrumente preţioase pentru fiinţele umane, deoarece îi ajută pe indivizi să fie mai buni şi să construiască o lume mai bună.

  Campania anuala de redirectionare a 2% din impozitul pe profit: exprima-ti dreptul la optiune

  —–

  Organizator: Fundatia pentru SMURD

  Când: Sambata, 1 octombrie 2011, între 14:00 – 15:00

  Locaţie: Cortul de dezbateri, Piata Muzeului

  In fiecare an statul roman ofera cetatenilor sai contribuabili posibilitatea de a redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. Alegand sa-ti folosesti acest drept mandatezi statul sa redirectioneze cei 2%, din impozitul deja platit, catre o organizatie non-profit despre care consideri ca iti reprezinta cel mai bine interesele si dorintele. Alege sa redirectionezi anual 2% din impozitul pe venit. Alege ca printr-un gest simplu sa participi la proiecte mari.

  Duminică, 2 Octombrie 2011

  Extremismul – o atitudine tot mai des întâlnită în România?

  Organizator: Policy Center for Roma and Minorities și FDSC

  Când: Duminică, 2 octombrie 2011, între 10:30 – 13:30

  Locaţie: Sala Cazino a Hotelului Melody Central

  Seminarul se dorește a fi un spațiu al dialogului, în care să definim extremismul, să discutăm despre cauzele acestuia și să găsim ce poziții se pot adopta în fața atitudinilor extremiste. și se dorește a fi un spațiu al dialogului, în care să definim extremismul, să discutăm despre cauzele acestuia și să găsim ce poziții se pot adopta în fața atitudinilor extremiste.

  Carta Albă este un proces coerent, structurat şi permanent de identificare, documentare, prioritizare şi susţinere ulterioară în faţa autorităţilor publice, a temelor de interes pentru sectorul neguvernamental, teme ce vor constitui o agendă de advocacy elaborată prin consultare şi cu susţinerea unui număr cât mai mare de organizaţii.

  —–

  EVS Café

  Organizator: Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

  Când: Duminică, 2 octombrie 2011, între 14:00 – 16:00

  Locaţie: Sala Cazino a Hotelului Melody Central

  Seminarul va urmări să clarifice principalele elemente ale Serviciului European de Voluntariat. Acesta se va adresa atât tinerilor dornici să afle despre SEV şi despre cum pot să fie voluntari SEV, cât şi organizaţiilor locale care nu au auzit sau care ştiu puţine despre SEV.

  Seminarul se va baza pe prezenţa “experţilor” şi anume organizaţii din Cluj care lucrează deja cu voluntari SEV (fie ca organizaţie de trimitere, fie ca organizaţie gazdă), dar şi voluntari internaţionali SEV găzduiţi în Cluj sau tineri romani, foşti voluntari SEV.

  —–

  Filosofia ca mod de viaţă

  Organizator: Organizaţia Noua Acropolă în România

  Când: Duminică, 2 octombrie 2011, între 16:30 – 17:30

  Locaţie: Sala Cazino a Hotelului Melody Central

  Filosofia practică, activă, devenită un mod de a fi, este o atitudine ce adaugă valoare vieţii cotidiene. Înţeleasă în mod esenţial ca dragoste pentru adevăr, pentru înţelepciune, filosofia este în primul rând o căutare. Fiecare acţiune umană, fiecare îndeletnicire şi disciplină este o căutare. Tocmai de aceea filosofia ne îmbogăţeşte viaţa atât de mult, fiindcă ea este căutarea principiilor, a valorilor superioare, a Idealurilor, a cauzelor şi rădăcinilor lucrurilor, a sensului vieţii. Prin filosofie învăţăm mai multe despre propria persoană şi astfel, cunoscându-ne şi înţelegându-ne pe noi înşine, ne putem dezvolta armonios. Învăţăm mai multe despre fiinţa umană, despre istorie şi civilizaţie, şi astfel putem construi relaţii mai bune cu cei din jur şi cu momentul istoric pe care-l trăim. Nu în ultimul rând, filosofia practică ne învaţă să fim protagonişti ai timpului nostru, să ne implicăm în problemele comunităţii şi să fim utili.

  Scrie un comentariu