Cum ar arăta viața fără mașini în jurul lacurilor din cartierul Gheorgheni

129

Luni 4 iunie 2012, circulația mașinilor a fost oprită pentru câteva ore pe o porțiune din aleea din jurul lacului din Gheorgheni. Oamenii au putut să se bucure din nou de un spațiu ce ar trebui să fie gândit pentru relaxare și NU pentru tranzit auto. Evenimentul a fost organizat de către Grupul pentru Acțiune Socială (GAS).

Zona lacurilor Gheorgheni este cel mai mare spațiu public al Clujului. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 35 de hectare. Este de 3 ori mai mare față de Parcul Central. Cu toate acestea, arealul este folosit mult sub potențialul său din cauza nepăsării autorităților locale, care au cedat spațiul public intereselor de afaceri.” – Adrian Dohotaru, GAS.

Ceea ar trebui să fie un spațiu de relaxare acum este o zonă de trafic auto pe 2 benzi fără trotuar! Eu am fost un norocos. Am fost printre ultimii părinți care și-au plimbat copilul cu căruciorul în jurul lacului Gheorgheni ascultând păsărele și voci inocente de copii și îndrăgostiți. Între timp, lumea s-a schimbat. Copiii pot fi aduși repede la mall-ul de pe lac și “distrați” de alții în mod profesionist, iar tu nu trebuie decât să plătești pentru asta. Poate am făcut și eu așa. Eu și familia mea ne-am hotărât să nu mai stăm deoparte: dorim să spunem STOP traficului auto pe malul lacului Gheorgheni! Tu ce crezi despre asta?” – Adrian Costina.

Imagini de la eveniment, pe Facebook, AICI.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentZiua Diversității la TIFF
Articolul următorCu dedicaţie, pentru biciclişti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.