Roșia Montană la pas – o zi la Roșia Montană pentru natură, patrimoniu și activism

166

Biserica Romano-Catolică, Roşia Montană

Campania “Salvați Roșia Montană” te invită să fii alături de noi în lupta pentru păstrarea localității Roșia Montană cu toate valorile cultural-istorice și de mediu care există în acest moment.

Hai și tu sâmbătă 10 septembrie 2011 să vezi pentru ce luptăm și de ce!

Vino să cunoști patrimoniul de la Roșia Montană, oamenii care se opun proiectului minier, plimbă-te alături de noi și informează-te despre ceea ce încă nu știi referitor la cazul Roșia Montană.

Vino ca turist și pleacă ca activist!

Programul excursiei:

Ora 8.00 – plecare spre Roșia Montană din parcarea Piața Unirii cu autocarul sau microbuzul (în funcție de numărul de persoane). Un voluntar din Campania “Salvați Roșia Montană” te va însoți pe drumul către Roșia Montană pentru a discuta despre campanie și despre orice altceva vrei să știi despre Roșia Montană

Ora 11.00 – vizită la Muzeul Mineritului și vizitarea unor galerii romane. Ne vom întâlni cu ghidul nostru, localnic din Roșia Montană, care ne va însoți pe parcursul întregii zile.

Ora 13.00 – vizită la președintele Asociației Alburnus Maior (Eugen David) unde vom lua și prânzul

Ora 14.00 – 16.00 – tur ghidat prin Roșia Montană (casele de patrimoniu, bisericile, Tăul Brazi, Masivul Cârnic). Întâlnire cu membrii asociației ARA (Arhitectură, Restaurare, Arheologie)

Ora 17.00 – program special în Biserica Unitariană (în cadrul Școlii de vară ARA) – recital de poezie Maria Ploae și prezentarea filmului “Flăcări pe comori” (filmat la Roșia Montană) în prezența regizorului Nicolae Mărgineanu. (în limita timpului disponibil)

Ora 18.00 – plecare spre Cluj-Napoca

Costul excursiei este de 100 de lei și include transportul, ghidajul în Roșia Montană, prânzul, materialele. Alegând această excursie dai o șansă turismului de la Roșia Montană și oamenilor care se împotrivesc proiectului minier.

Înscrierile se pot face la biroul Retro Travel (Cluj-Napoca, str Potaissa nr. 11-13) prin achitarea taxei de participare până miercuri 7 septembrie 2011.

Te așteptăm cu drag,

Campania “Salvați Roșia Montană”

Articolul precedentClujenii i-au arătat cartonașul roşu lui Traian Băsescu
Articolul următorUn argument economic împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.