În atenția părinților de copii preșcolari: invitație la audierea publică “Clasa Zero”

88

Invitaţie la audiere publică

Grupul de inițiativă „Lobby Transilvania”, alături de Mensa România, Fundația Părinți Clujeni și Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest, vă invita la audierea publică cu tema Cum ar trebui să funcționeze clasa pregătitoare în școli și cine contribuie la înființarea ei?, ce va avea loc vineri, 24 februarie 2012, ora 13:00, în Sala de Conferințe a Stadionului Cluj Arena, situat lângă Parcul Central al Municipiului Cluj-Napoca. Audierea publică este unul dintre evenimentele ce fac parte dintr-un ciclu de consultări publice pe subiectul „Implementarea clasei pregătitoare în sistemul românesc de învățământ”.

Pentru ca toti ne dorim un invatamant performant pentru copiii nostri, programe eficiente, spatii adecvate pentru desfasurarea orelor, va invitam sa participati cu opiniile dumneavoastra, sa contribuiti cu solutii argumentate, aplicabile ori doar sa audiati opiniile depozantilor.

Unde ar trebui sa funcționeze clasa pregătitoare? La școală sau la grădiniță? De ce? Care sunt resursele materiale necesare pentru funcționarea grupei pregătitoare (jocuri, mobilier, băi special amenajate, programe after-school, etc.), astfel încât obiectivul acestui concept să fie atins. Cine ar trebui să asigure aceste resurse și în ce proporție? Care sunt resursele umane necesare funcționării în condiții optime a grupei pregătitoare și cum este asigurată această resursă? Cât suntem de pregătiți pentru a introduce acest concept al grupei pregătitoare din anul școlar 2012–2013? Care sunt riscurile în cazul în care nu vor fi asigurate resursele identificate? Ce ar trebui să facă autoritățile locale și naționale ca să asigure funcționarea optimă și într-un concept integrat al acestei clase pregătitoare?

Audierea publica ofera oportunitatea tuturor celor interesati de a-si exprima punctul de vedere sau de a asculta opiniile celorlalti si de a gasi solutii.

La această audiere își vor aduce aportul specialisti in domeniul educatiei, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și centrale, reprezentanți ai diverselor grupuri de interese, ai societății civile și aI mass-mediei, părinți, educatori și învățători, bone, asociații a institutorilor, precum și posibili viitori candidați în scrutinele electorale ale anului 2012.

O comisie de experţi din domeniu educatie, psihologie, medicina, juridic, administratie publica va analiza toate depozitiile depuse in scris si cele sustinute verbal. Comisia de experti va elabora un raport sinteza continand rezultatul opiniilor colectate, precum si concluzii si recomandari pentru decidentii politici, raport ce va fi prezentat, printr-o conferinta de presa, participantilor, reprezentantilor mass-media si factorilor de decizie.

Initiatorii pun la dispozitie Motivatia audierii publice, Chemarea la actiune, o minima bibliografie, iar pentru cei interesati in a depune depozitii, procedura, regulamentul si formularul de inregistrare, la adresa: http://lobbytransilvania.wordpress.com.

 

Vă invităm să vă exprimaţi în scris punctul de vedere cu privire la tema de mai sus, oferind răspunsuri la cel puţin una din întrebările din motivaţie, care se găseşte ataşată prezentei. Depoziţia trebuie să fie însoţită de formularul de participare în care veţi specifica dacă doriţi să o susţineţi verbal în cadrul audierii publice. Depoziţia nu poate depăşi două pagini şi trebuie susţinută în maxim doua minute.

Vă rugăm să trimiteţi depoziţiile la adresa lobbytransilvania@gmail.com, până la data de 22  februarie 2012, ora 18.00.

 

Desfasurarea audierii publice:

12.30 -13.00 inregistrarea depozantilor/martorilor

13.00-15.00 sustinerea depozitiilor scrise de catre depozanti, intrebari si  raspunsuri din partea Comisiei de Experti

15.00-16.00 networking intre participanti

 

Puteti participa in cadrul audierii publice ca DEPOZANT sau SPECTATOR, avand doar rolul de observator, fara a va sustine punctul de vedere.

Daca doriti sa participati in calitate de depozant va rugam parcurgeti urmatoarele etape:

1. Completati formularul de inscriere de pe http://lobbytransilvania.wordpress.com/

2. Parcurgeti materialele ce va pot fi utile si va pot sprijini in formularea opiniei: motivatia, bibliografia, regulamentul audierii publice si indrumarul de redactare a unei depozitii.

3. Formulati o depozitie scrisa (max. 2 pagini) pe care o trimiteti impreuna cu formularul de inscriere la adresa lobbytransilvania@gmail.com pana la data de 22  februarie 2012, ora 18.00

4. Participati la audierea publica pentru a va sustine oral depozitia scrisa, in cazul in care ati optat si pentru sustinerea orala, in maxim 2 minute. Prezentarea orala trebuie doar sa potenteze si sa argumenteze in mod succint punctul dvs. de vedere regasit in depozitia scrisa.

Trimiterea punctului dvs de vedere printr-o depozitie scrisa NU VA OBLIGA sa si participati la eveniment.

Atentie! Se pot inscrie la cuvant doar cei care au transmis depozitia scrisa pana la data mentionata!

Lista (si ordinea) persoanelor care vor sustine oral depozitiile o vom transmite prin email.

Opiniile verbale se inregistreaza pentru a fi analizate ulterior evenimentului, alaturi de opiniile scrise de catre o comisie de experti independenti.

Detalii legate de: motivaţia, regulamentul de organizare a audierii,regulile de redactare a depozițiilor, bibliografia și formularul de înscriere gasiti pe lobbytransilvania.wordpress.com si la datele de contact:  lobbytransilvania@gmail.com sau telefon: 0726335273

 

 

Va asteptam!

 

Echipa Lobby Transilvania

Articolul precedentFRF, cianura și banii – cum a vândut Mircea Sandu naționala de fotbal
Articolul următorFRUIT FUSION – concerte caritabile suculente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.